Към момента няма взето решение за предоставяне на самолети на

...
Към момента няма взето решение за предоставяне на самолети на
Коментари Харесай

Министър Заков: Изясняваме възможността за предоставяне на оръжие и муниции на Украйна

Към момента няма взето решение за даване на самолети на Украйна. Това съобщи в предаването „ 120 минути “ новият министър на защитата, който допреди броени дни беше дипломат на България в НАТО - Драгомир Заков. В случай че бъде взето решение за даване на оръжие, боеприпаси, муниции на Украйна, те ще бъдат предоставени, добави министърът.

По думите му сега то не е на дневен ред. „ Украйна има против себе си доста мощен съперник. Тя е жертва на експанзия, а евентуално украинците се нуждаят от сходни боеприпаси и оръжия. Това беше казано доста ясно и от украинския президент, тъй че Украйна има потребност, с цел да пази своята териториална целокупност, евентуално има потребност от такава помощ. Но дали България ще даде, към момента сме в развой на изясняване на такива благоприятни условия. Все отново Украйна има съответни условия, да вземем за пример във връзка с типовете боеприпаси, във връзка с количествата, тъй че не мога да влизам в детайлности, само че би трябвало да се сравнят настояванията по отношение на опциите “, сподели министърът.

Той добави, че в случай че Украйна има нужда сега и ние можем да го предоставим, най евентуално би защитил такова решение, само че това въпреки всичко е решение на ниво Министерски съвет.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР