Към момента няма данни за пренос на рутений-106 на територията

...
Към момента няма данни за пренос на рутений-106 на територията
Коментари Харесай

Няма данни за пренос на рутений-106 на територията на България


Към момента няма данни за транспорт на рутений-106 на територията на страната, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Няма заплаха за здравето на жителите, защото все още няма данни за транспорт на радионуклиди на територията на България. За това осведомят от Националния център по радиобиология и радиационна отбрана /НЦРРЗ/ във връзка появила се в медии информация, че радиоактивен облак с рутений-106 е минал над България, съобщи Българска телеграфна агенция.

Експертите от НЦРРЗ показват, че стойностите, оповестени на страницата на Изпълнителната организация по околна среда /ИАОС/ не постановат предприемане на никакви радиационно-защитни ограничения на територията на цялата страна.

Измерените от Изпълнителна агенция по околна среда стойности са ниски и нито една от тях не надвишава нормативно откритата граница на средногодишната обемна интензивност във въздуха.

Компетентните институции реализират нужния надзор на въздуха и навреме осведомят обществеността при съществуване на рискови фактори, имащи отношение към здравето на популацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР