Към момента енергийният сектор е финансово стабилен. Това каза министърът

...
Към момента енергийният сектор е финансово стабилен. Това каза министърът
Коментари Харесай

Министър Петкова: Към момента енергийният сектор е финансово стабилен

Към момента енергийният бранш е финансово постоянен. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи Нова тв.

" Ситуацията, в която се намираме, в действителност е изключителна - всеки един от секторите в стопанската система е под напън ", сподели още тя. " Когато хората са по домовете си, ние би трябвало да осигурим техния комфорт ".

По думите й всеки един спешен ремонт ще бъде приключен, а плановите поправки, които търпят отсрочване, ще бъдат отсрочени.

Въведохме със закон притежателите на енергийна инфраструктура да вършат инспекции, сподели още тя, като посочи, че 7-дневният период за тази задача завършва на следващия ден.

" Другата поредност от ограничения са свързани с финансовата непоклатимост на бранша - сметките да могат да бъдат плащани онлайн ", добави енергийният министър. Според нея лишаването на паричния поток би основало проблем на бранша. " Най-добрият вид е всеки един от нас да търси метод да заплати настоящата си сметка ", посочи министър Петкова.

Тя добави, че намаляването на активността на стопанските субекти води до намаляването на ел. сила - 200 мегавата по-малко дневно.

" Електроенергийната система е задоволително гъвкава и може да посрещне всевъзможен вид ползване ", сподели още тя и изясни, че към сегашния миг сдруженията са постоянни. " Не е налице нужда за интервенция от страна на страната ".

По " Балкански поток " и Интерконектора с Гърция продължава да се работи, изясни тя и добави, че следва скоро сключване на контракт за конфиденциалност за АЕЦ " Белене ". /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР