Към момента 57 държави са се съгласили да допуснат гласуване

...
Към момента 57 държави са се съгласили да допуснат гласуване
Коментари Харесай

57 държави досега са разрешили гласуване на българските избори

Към момента 57 страни са се съгласили да позволен гласоподаване на български жители на тяхна територия на идните парламентарни избори в България. Информацията е на външното ни министерство.

Основното условие, което страните слагат, е изборите да бъдат извършени при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Всяка страна има лични характерни условия в обстановката на пандемия. Затова някои дават единодушие вотът да се организира единствено на територията на българските посолства и консулства, до момента в който други позволяват да се гласоподава и отвън тях, само че единствено откакто дадат разрешението си за всяко съответно предложение за откриване на секция. 

В листата на страните, разрешили провеждането на изборите на своя земя, към този момент влизат: Австралия, Австрия, Азербайджан, Туркменистан, Алжир, Армения, Беларус, Белгия, Люксембург, Бразилия, Грузия, Дания, Израел, Испания, Андора, Сан Марино, Йордания, Казахстан, Китай, Косово, Куба, Ямайка, Република Северна Македония, Мароко, Молдова, Нидерландия, Обединени арабски емирства, Португалия, Румъния, Русия, Словения, Турция, Узбекистан, Украйна, Унгария, Финландия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Швеция, Намибия, Япония, Хърватия, Латвия, Ливан, Съединени американски щати, Албания, Полша, Кувейт, Норвегия, Индия, Литва, Нова Зеландия, Кип​ър, Виетнам, Коста Рика, Непал.

Във връзка с ограниченията в някои страни, в които е лимитирано пътуването в страната, Министерство на външните работи ще изиска гласуването там да бъде прието за уважителна причина, с цел да могат българските гласоподаватели да стигнат до изборните секции.

От ведомството се ангажират да създадат всичко допустимо да обезпечат присъединяване на членове на секционни изборни комисии от България - според от изискванията на приемащата страна за карантина. Навсякъде, където се постанова командироване на дипломатически чиновници, ще им бъдат направени PCR проби и по опция имунизация на непринуден принцип.

Актуална информация за изборите зад граница може да бъде открита на уеб страницата на МВнР в секцията „ Избори " (), както и на уеб страниците на българските задгранични представителства.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР