Към Логопедичен център – Варна функционира диагностично-консултативен кабинет за ученици,

...
Към Логопедичен център – Варна функционира диагностично-консултативен кабинет за ученици,
Коментари Харесай

Във Варна е открит диагностично-консултативен кабинет за ученици, които имат затруднения в писмената реч

Към Логопедичен център – Варна действа диагностично-консултативен кабинет за възпитаници, които имат усложнения в писмената тирада. Това сподели Лиляна Лазарова, шеф на Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) – Логопедичен център – Варна.

Проектът е пилотен и е стартирал през предходната образователна година поради увеличаващия се % на учениците с проблеми в четеното и писането.

„ Ученици, които без да са признати за терапия в Логопедичен център – Варна, биха могли да потърсят помощта на този кабинет. В продължение на няколко срещи логопедът организира нужните диагностични процедури, с цел да се откри от кое място идват тези усложнения. От актуалната образователна година кабинетът към този момент работи по одобрен график с банкет два пъти в седмицата след авансово записване “, добави Лиляна Лазарова.

Тя означи, че процентът на учениците с проблеми в четеното и писането е обезпокоителен.

„ Ученик, който не владее добре писмената тирада, по-късно среща компликации в образованието и преодоляване на образователното наличие. Нещата стават сложни и дълги за поправяне “, уточни Лиляна Лазарова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР