Към днешна дата вече 145 % са достигнали количествата дърва

...
Към днешна дата вече 145 % са достигнали количествата дърва
Коментари Харесай

Министър Гечев в Пловдив: Проблемът с доставките на дърва е почти решен

Към днешна дата към този момент 145 % са достигнали количествата дърва за отопление по отношение на тези през предходната година, които сме доставили на нуждаещите се. Проблемът е съвсем решен. Това съобщи пред публицисти в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев.  Останали са единствено 7-8 общини, където доставките не са довършени, само че и това ще стане скоро.
Министър Гечев съобщи, че е почнала смяна на ставките на субсидиране в границите на стратегическия проект за развиването на земеделието и селските региони след утвърждението му. Самите фермери също ще вземат участие в разработките. Изказването му бе във връзка настояванията на браншовите организации в България за смяна на ставките за субсидиране.

Гечев добави, че служебният кабинет е установил аномалии в някои от цените.
" Фермерите регистрират, че има извънредно огромна инфлация и е тяхно право да стачкуват. Формално е допустимо да се спре стратегическия проект, само че не знам дали осъзнават какво ще стане, в случай че се случи ", добави още министър Гечев. Той добави, че ще бъде направена доста подробна разработка на разноските на всяка една от културите или развъждането на животни.

" Това, което може да се направи на този стадий действително систематизиране на средствата въз основата на разноските на съответните фермери, сподели още Гечев.

Той участва в Пловдив на дипломирането на студентите от випуск 2022 от Университета по хранителни технологии. Висшето си обучение приключиха 468 абитуриенти, от които 338 бакалаври и 130 магистри. Пълните отличници са 11.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР