Към днешна дата Русия заема второ място по доставка на

...
Към днешна дата Русия заема второ място по доставка на
Коментари Харесай

Русия заема второ място по доставка на LNG в ЕС, изпреварва я само Катар


Към днешна дата Русия заема второ място по доставка на полутечен природен газ (LNG) за Европа, изпреварва я единствено Европа. Това е съобщил Сергей Приходко, първи заместник-началник на съветската държавна администрация. Представителят на съветското държавно управление е дал отговор на въпроси на публицисти за присъединяване на съветския министър председател Дмитрий Медведев в първия Каспийски стопански конгрес, който се организира в Туркменистан.

Приходко е споделил също по този начин, че изхождайки от актуалните условия на пазара, Русия, съгласно упованията ще резервира и през тази година индикаторите във връзка с доставките на тръбопроводен газ за Европа на равнището от рекордната 2018 година

„ Русия е най-големият и благонадежден снабдител на „ синьо гориво “ за Европа. През предходната година доставките на съветски тръбопроводен газ за европейския пазар са рекордни – 201,9 милиарда куб м. Предвид действителната обстановка и обстановката на пазара се предвижда, че и през 2019 година те ще са близки до тези индикатори “, е споделил Приходко.

„ Освен това по доставки на LNG за страните от Европейски Съюз Русия е измежду водачите, заемайки второ място след Катар “, е добавил той.

Международна група от вносители на LNG (GIIGNL) през април разгласява отчет, съгласно който най-големи снабдители на полутечен природен газ на пазара на Европа през 2018 година са били Катар (16,42 млн.тона), Алжир (9,29 млн. тона) и Нигерия (9,07 млн. тона). Освен това експортът на LNG от Русия на европейския пазар през предходната година е достигнал 4,43 млн. тона, а на Съединени американски щати – 2,7 млн. тона.

Според данни на Европейската комисия, през 2019 година Съединени американски щати е третият по величина вносител на LNG в Европейски Съюз. През първото полугодие на Съединени американски щати се падат 12,4 % от общия импорт, като година по-рано той е бил 5 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР