Към днешна дата няма нито една преведена рубла за газ.

...
Към днешна дата няма нито една преведена рубла за газ.
Коментари Харесай

Васко Начев: Към днешна дата няма нито една преведена рубла за газ

Към днешна дата няма нито една преведена рубла за газ. Вече конвертирането кой го прави и по кои сметки, са спомагателни въпроси, които не са маловажни. Този въпрос би трябвало да бъде изчистен. Това съобщи енергийният специалист Васко Начев в студиото на Нова телевизия.

Красен Станчев акцентира, че е значим моментът, в който заплащането се счита за осъществено. Той изясни, че се отварят две сметки на едно и също лице - в евро и долари и друга в рубли. Това се прави, тъй като рублата не е конвертируема: “Втората причина е, че би трябвало да се покажат мускули пред населението”.
“Най-хубавото нещо, което се случи е, че към този момент “Газпром” е една от многото компании, отнасящи се за България. Тя дори е на опашката на фирмите, които се борят за пазарен дял. Само преди месец беше противоположното - потребявахме към 90% съветски газ. Европа не може напълно без съветски газ, само че на части може. Смятам, че държанието на “Газпром” оттук насетне ще бъде различно”, разяснява Васко Начев. Международните заплащания на Русия не се правят в рубли, напомни той, представен от novini.bg.

“Потреблението на природен газ и петрол от Русия доста е спаднало”, добави още. Според него Русия желае оптимално да разедини Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР