Към днешна дата активираният финансов ресурс по иновационната стратегията за

...
Към днешна дата активираният финансов ресурс по иновационната стратегията за
Коментари Харесай

Активираният финансов ресурс по ИСИС възлиза на 52,6% от планирания бюджет


Към днешна дата задействаният финансов запас по иновационната тактиката за умна специализация (ИСИС) възлиза на 52,6% от планувания бюджет. Това съобщи Владимир Туджаров, основен секретар на Министерство на стопанската система по време на гала по награждаването на спечелилите в Конкурса за най-успешна иновационна компания и най-хубав иновационен план. Конкурса се организира за шести следващ път в две съществени категории: новаторски план и новаторско дружество, внедрило в активността си нов новаторски артикул. Организатор на събитието е Съветът по нововъведения и развиване на технологиите при БТПП.

Владимир Туджаров разгласи, че през интервала 2014 – 2020 година за развиването на нововъведенията са планувани 1 461,3 млн. евро по ИСИС. Преобладаваща част от тях, към 1 милиарда евро са планувани главно за възстановяване на съдействието сред науката и бизнеса.

„ Стартиращите предприятия са в основата на това да има изпреварваща стопанска система, в която да бъдат създавани нови технологии и нововъведения, да се приготвят висококвалифицирани експерти и да се основават нови бизнес модели “, посочи Туджаров. По думите му една от главните цели на Министерство на стопанската система е да предизвиква основаването точно на започващи новаторски предприятия, които да имат опцията да развиват своя бизнес, както в България, по този начин и в чужбина.

Главният секретар връчи оценката в категория най-иновативна компания на компанията „ ASSEN AERO “, която главната активност е обвързвана с създаване на автоматизирани системи за ръководство и надзор на ултрамодерни футуристични средства за въздушен превоз в градска среда основаващи се на пилотирани и безпилотни летателни апарати с изкуствен интелект, които са обединени в концепцията: „ Air transport as a Software “. „ Пожелавам триумф на „ ASSEN AERO “ и насочвам покана към всички компании, които имат интерес да станат сътрудници на българската страна в представянето и в Световното ревю „ ЕКСПО 2020 “ в Дубай.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР