Към Част 1 – ТУК. Исторически личности, които твърдят, че

...
Към Част 1 – ТУК. Исторически личности, които твърдят, че
Коментари Харесай

Исторически личности, които твърдят, че са виждали русалки

Към Част 1 – ТУК. Исторически персони, които настояват, че са виждали русалки … По-голямата част от хората са сигурни, че русалките са просто хубав мит и в реалност те не съществуват. Смятат, че в случай че някой твърди, че е видял нещо сходно, тогава е в резултат на неговото въображение (Zona666.com). Въпреки това, има очевидци, които са видели русалки и са безапелационни в истинността на изказванията си. В същото време, те са одобрени и се считат за рационални и надеждни хора, които нямат халюцинации, не вършат фалшификации и не лъжат съзнателно. Принц Шотоку Принц Шотоку бил една от най-важните фигури в японската история. Имал доста трезва преценка и мощна воля. Той управлявал през VII в. сл. Хр. По време на ръководството си вкарва 17 точки в Конституцията, които откриват етични стандарти за длъжностните лица. Принцът не вярвал в чудовищата от приказките, макар че живеел във времена, когато вярването в русалки, дракони и други чудовища било повече предписание, в сравнение с изключение. Но един път, вървейки по брега на езерото Бива (Lake Biwa), принц Шотоку видял необичайно създание на брега, което издъхвало. Преди да почине, съществото разказало на принца своята история. Някога, то било елементарен риболовец, само че той плувал в неразрешените води и морските богове го санкционирали, трансформирайки го в непоносимо творение. Съществото приемало гибелта си, само че поискало останките му да бъдат сложени в особено издигнат храм, тъй че да бъде за наставление на другите риболовци. Този храм се назовава Tenshou-Kyousha Shrine. В него, в стъклена кутия, може да се види странната гротескна „ мумия “ на русалката.



Четете още: Най-обсъжданите фотоси и видео на мистериозни животни



На външен тип, това творение доста наподобява на известните русалки – имитации от 19 и началото на 20 век. При тях, тялото на маймуна (или друго животно) е пришито към рибна опашка, като го показват за мумия на нимфа. Монасите на храма обаче не разрешават на никого да вземе останките за проучване. Капитан Ричард Уитбърн Англичанинът Ричард Уитбърн е живял в края на 16 век и началото на 17 век. Бил откривател, публицист и изобретател на нови земи. Предвождал кораби в борба против испанската Армада, по-късно провел доставката на риба от Нюфаундленд в средиземноморския район. Видял е доста, знаел е доста и не е “страдал ” от прекалено въображение.



През 1610 година, на брега на Нюфаундленд (Newfoundland) той срещнал нимфа и описал в детайли тази среща. Русалката плувала покрай лодките, когато екипажът дебаркирал край брега. Според Уитбърн, тя се движела доста бързо. Плувала под вода на дребна дълбочина и по-късно се издигала толкоз високо, че ясно се виждли голите й човешки плещи и тил. Уитбърн съжалил, че не можел да види лицето на русалката. Изведнъж, тя отишла до една от лодките и даже се пробвала да влезе в нея. Тогава, в страха си, един от моряците сграбчил греблото и я блъснал по главата. Изглежда, това не предизвикало огромна щета на русалката. Тя просто се отклонила и заплувала към друга лодка. Всички били доста уплашени, сграбчили греблата и бързо дебаркирали на брега. Докладът на Уитбърн е записан в бордовия дневник, с неговия разбираем и постоянен почерк, което демонстрира, че мъжът е бил добре, когато е писал това. Капитан Джон Смит Друг британски откривател, капитан Джон Смит, е попаднал в историята основно, заради сантименталната си връзка с индианката Покахонтас (Pocahontas). Избран е за организатор на Джеймстаун и спокойно търгувал с индианците през тези епохи, когато другите бели не ги считали за хора. Той е описван като балансиран, здрав, почтен и просветен човек. През 1614 година, съгласно Джон Смит, видял чернокоса жена във водата, със зеленикава кожа и “достатъчно привлекателна ” на външен тип. Отначало си помислил, че това е една от индианките, само че по-късно той видял рибешката опашка и бил шокиран. Както в тази ситуация с Колумб, счита се, че Смит е видял Ламантини, които са чести посетители в тези води. Пиратът Черната брада Възможно е, пиратът Черната брада да не е бил толкоз благонадежден и здравомислещ свидетел, като другите хора в нашата обява, само че той също не вярвал в легенди за русалки и приказки за морски чудовища.



Истинското име на Черната брада е Едуард Тийч. Като млад бил на работа на транспортен съд на английския флот. По-късно се причислява към пирата Хорниголд (Captain Benjamin Hornigold). Когато купува кораба “Отмъщението на кралица Ан ”, той самият става глава на разбойническа тайфа, плаваща в Карибите. През 1718 година, корабът му акустира, което е началото на края на неговата „ славна “ кариера. Скоро е хванат и екзекутиран. Малко преди залавянето му, Черната брада разказва в дневника си, по какъв начин наредил на моряците да стоят надалеч от „ омагьосаните води “, в които живеят русалките. Там той отбелязва, че персонално е видял една нимфа и се страхувал, че тя ще го нападне и убие. Хенри Лоакс Лоакс бил риболовец и работил в Пенсилвания. Според описанията, той бил най-надеждният, от всички риболовци. През 1881 година, Хенри оповестява пет пъти, това са обособени случаи, за наблюдаване на нимфа в река Сускехана. Според него, в зори и по здрач, русалките се издигали на повърхността на водата и плували известно време. След това, те започвали постепенно да потъват в дълбините, а развяващата им се черна коса се виждала дълго време през зеленикавата вода. Според Лоакс, той имал концепцията да стреля по една от тях, с цел да вземе тялото й, само че те приличали толкоз на хора, че се страхувал, че ще бъде упрекнат в ликвидиране. Според рибарят, русалките живеели най-вероятно в подводна пещера. Свидетелствата на Хенри били необятно коментирани във вестниците. Дори имало известие за премията за жива нимфа. Но никой не пристигнал за премията …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР