Към 18.07.2023 г. на територията на област Велико Търново функционират

...
Към 18.07.2023 г. на територията на област Велико Търново функционират
Коментари Харесай

Затвориха 4 басейна в Търновско заради лоши микробиологични проби

Към 18.07.2023 година на територията на област Велико Търново действат 37 открити плувни басейни, които дават отговор на условията на Инструкция №34 за хигиената на спортните обекти и екипировка. Резултатите от извършения лабораторен надзор демонстрират, че водата в тези басейни се обеззаразява дейно и е с качества, осигуряващи епидемиологичната й сигурност.

В интервала 11.07 – 17.07.2023 година подготвеност за летния сезон са декларирали 4 открити плувни басейна в следните обитаеми места: гр. Свищов – 2 басейна, с. Ореш (1 басейн) и гр. Килифарево (1 басейн).

За открити несъответствия в качеството на водата по микробиологични и химични индикатори краткотрайно са спрени от употреба 4 плувни басейна.

Във връзка с открити неприятни хигиенични условия заради наводнение с отпадни води на сутеренния етаж в постройката, в която се обитават ИППМП „ Медиана “ ЕООД и Едноличен търговец „ Индивидуална процедура за първична здравна помощ – кабинет по дентална медицина - Д-р Зорница Койчева “, с. Д. Липница, община Павликени, от шефа на РЗИ – Велико Търново са издадени заповеди за краткотрайно прекъсване на употребата на лечебните заведения до премахване на установените неблагополучия.

Епидемичната конюнктура на територията на област Велико Търново във връзка с заразната заболяемост е спокойна. За интервала 10.07 – 16.07.2023 година са регистрирани: 7 случаи на варицела, 7 – на остри респираторни болести (ОРЗ), 5 – на скарлатина, 1 – на КУ-треска и 3 – на COVID-19.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР