Към 12 часа днес премиерът Кирил Петков е бил редовно

...
Към 12 часа днес премиерът Кирил Петков е бил редовно
Коментари Харесай

Тежка програма очаква премиера - днес в Сърбия, утре в Прокуратурата

Към 12 часа през днешния ден министър председателят Кирил Петков е бил постоянно свикан за разпит във Върховната касационна прокуратура. Призовката е била връчена на основния секретар на Министерския съвет.

Кирил Петков ще би трябвало да посети прокуратурата в сряда. Към момента не е явен точният час. Вчера стана ясно, че държавното обвиняване желае повече детайлности за лицата, които министър председателят е загатнал по време на срещата си с основния прокурор Иван Гешев предходната седмица.

След това Петков също съобщи, че ще задава въпроси на прокурорите. Вчера призовка получи и присъствалата на срещата говорителка на държавното управление Лена Бориславова, като тя уточни, че на призовкаря по телефона е било декларирано да не връчва призовката на Петков.

Днес стартира и формалното посещаване на министър-председателя Кирил Петков в Сърбия, което е по покана на сътрудника му Ана Бърнабич. Очаква се във фокуса на диалозите да са темите за европейската интеграция на Сърбия и района на Западните Балкани, двустранните връзки, енергийното съдействие, инфраструктурата и стопански въпроси от съвместен интерес.

Във водената от премиера Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на визитата министър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минната индустрия и енергетиката Зорана Михайлович.

Междувременно министър-председателят Кирил Петков ще участва на тържествената гала по връчването на дипломите на абитуриентите от Випуск 2021 на Медицинския факултет на Медицинския университет - София на следващия ден. Събитието ще се състои в Зала 1 на НДК от 10.00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР