Към 12.00 часа в страната са регистрирани 46 случая на

...
Към 12.00 часа в страната са регистрирани 46 случая на
Коментари Харесай

МЗ с актуална информация за броя болни от морбили. Пак призовават родителите да ваксинират децата си

Към 12.00 часа в страната са регистрирани 46 случая на болни от морбили, оповестява Министерството на здравеопазването.

От тях 36 случая са обявени от РЗИ-Благоевград, седем - от Столична РЗИ и 3 - от РЗИ-София област. Съмнение за един случай на морбили е обявено от РЗИ-Варна. Предстои лабораторно доказване, защото е наранена нова област.

Министерство на здравеопазването напомня, че още на 14 февруари на всички районни здравни инспекции в страната е разпоредено посредством общопрактикуващите лекари да бъдат издирени и открити всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната скица и незабавното им обгръщане с една доза ваксина против морбили, паротит и рубеола. Съгласно Имунизационния календар на България на децата гратис се прави имунизация с комбинирана ваксина против морбили, паротит и рубеола след навършване на 13-месечна възраст и реимунизация на 12-годишна възраст.

Министерството на здравеопазването е осигурило задоволителни количества ваксина против морбили, паротит и рубеола и се обръща към родителите с зов при открит пропуск в имунизационния статус на детето си, сами да потърсят общопрактикуващия си доктор, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР