Калоян Гешев от години е известен със способността си да

...
Калоян Гешев от години е известен със способността си да
Коментари Харесай

13-годишният шампион по смятане Калоян взе акъла на водещите на Нова телевизия

Калоян Гешев от години е прочут със способността си да прави математически интервенции с огромни цифри за секунди. 13-годишният възпитаник стана международен първенец по скоростно броене. Той безусловно взе акъла на водещите на Нова телевизия Виктор Николаев и Мира Иванова с проява на гения си онлайн в студиото.



Нямаше задача, която екипът на утринния блок да зададе Калоян, и той да не се оправи стремително. Както означи Николаев, момчето получава отговора по-бързо, в сравнение с в апаратната смогват да изпишат числата на калкуратора.

Калоян Гешев изцяло изуми Мира и Виктор с така наречен календарни задания, когато съумя да им каже какъв ден от седмицата са били рождените им дни и надлежно в какъв ще се пада в избрана година в бъдещето.



На въпрос за какво мозъкът му работи по друг метод, Калоян изясни, че става въпрос за гений, само че също и за извършения. Мира Иванова не пропусна да попита ученика по какъв начин е по български език и литература, тъй като му следва кандидатстване в гимназия.

Световният първенец по бързо броене призна, че е добре с българската граматика, само че не толкоз в литературата. Той акцентира, че има негови връстници, които имат гений за писане на есето, както той за интервенции с огромни цифри.



„ Искам да стана някой ден преподавател по математика, само че и да имам друга специалност, с която за малко време да изкарам ужасно доста пари ”, сподели 13-годишният Калоян Гешев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР