Калкулаторът за новия данък за колите в София е готов.

...
Калкулаторът за новия данък за колите в София е готов.
Коментари Харесай

Вижте колко данък ще плащате за кола в София

Калкулаторът за новия налог за колите в София е подготвен. От " Информационно обслужване " към този момент са въвели новите параметри в електронния калкулатор, посредством който всеки притежател на моторно транспортно средство в столицата може да пресметна какъв налог ще дължи за автомобила си за 2020 година, оповестиха от Столичната община.

В края на 2019 година размерът на данъка за мощните и цапащи коли беше нараснал. Формулата, по която се образува данъкът, включва годината на произвеждане, мощността и екологичният стандарт на колата. С измененията бяха нараснали ставките за коли с по-ниски евростандарти - от 0 до Евро 4, както и за мощ над 74 kW, или над 100 конски сили.

Коефициентът за година на произвеждане на автомобила е избран от Закона за локалните налози и такси и остава неизменен.

В калкулатора за записаните в София коли са заложени всички коефициенти, които образуват налога. Данните за колата, които би трябвало да се нанесат в калкулатора, с цел да се пресметна нейният налог, са вписани в документите за автомобила - в дребния ваучър - за по-новите коли или в огромния ваучър - за по-старите. Там под показател В е записана годината на първа регистрация, по която се пресмята възрастта на колата. Индекс P.2 e за мощността на автомобила в киловати. А показател V.9 e екологичният стандарт на колата - от Евро 2 до Евро 6. При най-старите коли подобен екостандарт нормално няма и против този показател в документите на колата не написа нищо.

Калкулаторът може да бъде открит на адрес: https://cartax.uslugi.io/

Целта е посредством него всеки притежател да се ориентира какви стойности на налог се получават за автомобила му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР