Калина Паскалева е дама с активна гражданска позиция. Журналистката, която

...
Калина Паскалева е дама с активна гражданска позиция. Журналистката, която
Коментари Харесай

Калина Паскалева разби протестиращите срещу Иван Гешев с 10 въпроса

Калина Паскалева е дама с дейна гражданска позиция. Журналистката, която към този момент има няколко книги зад тила си, реши да разяснява номинацията на Иван Гешев за основен прокурор и остро укори всички, които са срещу избора му.

Паскалева пита съперниците на Гешев дали им беше по-добре, когато Баневи бяха на независимост и издевателстваха или когато Митьо Очите е вилнеел по Черноморието.

Тя пита кой през днешния ден има интерес Гешев да не бъде определен и прави съмнение, че става въпрос точно за хора, чиито основни спонсори към този момент са хванати при акциите на прокуратурата през последните месеци

Моят взор за избора на Гешев за основен прокурор.

Преди 7 години за пръв път мой проверяващ материал се появи на челото на вестник. И не тъй като съм изпълнявала нечия поръчка - просто тогава стартира моята персонална борба с престъпния контингент.

Пишех за нещата, които съм видяла с очите си - не съм ги чула инцидентно, не ми ги е разказал някой, не съм извличала информация и от полицията. Подписвах се с псевдоним - притеснявах се от всички, които с днешна дата са заключени или мъртви. Имаше и заведено дело против мен за клюка от контингента.

За наслада, го спечелихме. 7 години по-късно аз имам доста извоювани борби против контингента, с помощта на трите си издадени книги.

Имам няколко въпроса към всички, които са срещу избора на Гешев за основен прокурор:

1. Харесваше ли ви рекетът, палежите, наказателните акции и убийствата по морето? (днес потегля делото против Митьо Очите)

2. Харесваше ли ви тихичко да наблюдавате по какъв начин семейство Баневи плячкосва предприятия и бизнеси, даващи работа на елементарния човек? Допадаше ли ви неплащането на заплатите на фамилии, разчитащи на тези пари и задлъжняването им с заеми? Или за тия няколкохиляди човечета не ви пука?

3. Впечатляваха ли ви мутренските осъществявания и задължаването със силови акции да трансферирате парцелите си на основни фигури в ъндърграунда в Северна България? Срещу такива хора спецпрокуратурата съумя да отбрани обвиняването си. Присъди също има.

4. Очароваше ли ви активността на #наглите и #килърите? Зрелищно беше да слушаме по какъв начин някакви хора отвличат и убиват, само че в случай че не е вашето дете, не ви пукаше дали отговорните ще получат присъди, нали?

5. Колко от вас, протестиращите, направиха нещо в интерес на общество? Бих желала да прочета и какво.

6. Изпитвахте ли наслаждение, когато децата ви изпадаха в положение на транс след приложимост на дрога, купена от двора на учебното заведение? Спомняте ли си момчето, което умря в съня си след приложимост на китайска дрога? Сега си спомнете и какъв брой тонове опиати бяха хванати през последната година. Ще ми се да извършите паралел с разхождащите се умерено наркобосове и лакеите им в предходните държавни управления при предходните прокурори и техните министри.

7. Кой през днешния ден има интерес Гешев да не бъде определен за основен прокурор? Дали не са същите, които пострадаха от залавянето на основните им спонсори ?

8. Хубаво ли ви беше да живеете в взрив на телефонни измами? Сега си спомнете за сполучливата акция на спецпрокуратурата преди няколко месеца?

9. Имаше ли теч от информация по време на служебните държавни управления за акции на спецпрокуратурата за избрани хора? Аз отговорът го знам, вас запитвам дали ви е ясно.

10. Борис Велчев не беше ли също единствен претендент за основен прокурор и имаше ли тогава митинги?

Била съм в Специализирания съд, в прокуратурата също, постоянно като очевидец поради работата ми.

Понякога ми се включват хора, които споделят “Колко осъдени има от акциите на прокуратурата?”. Присъди има, то е ясно. Няма да изпадам в конкретика, тъй като преди не съм забелязала да ви е вълнувало нито престъпно закононарушение, нито присъда.

Но има и различен основен детайл - против какъв брой пари някой очевидец си затваря устата и спъва работата на прокурорите? Срещу каква сума публицистите прикриват избрани обстоятелства за подсъдими и в каква тенденция същите бутат публичното мнение? Тук не приказваме за цензура, тук приказваме за апетитна договорка. Хубаво е да се научите да вършиме разлика сред двете неща.

И отново да повторя, в случай че някой не ме е схванал вярно, не приказвам от позицията чух, а от позицията видях.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР