Калина Крумова. Снимка: Институт за политика Перлата в короната на

...
Калина Крумова. Снимка: Институт за политика Перлата в короната на
Коментари Харесай

Всестранно развитата Калина Крумова се трудоустрои в МВР


Калина Крумова. Снимка: Институт за политика

Перлата в короната на парламентарната група на Волен Сидеров в 41-ото Народно заседание и фаворитка на " Господари на ефира " от интервала ѝ на водещ в малкия екран на Валери Симеонов СКАТ – Калина Крумова, изненадващо се озова на ново професионално занятие.

Успоредно с блестящата ѝ кариера на изпълнителен шеф на новоизлюпения Институт за политика в Пловдив, събрал неповторима палитра от някогашни и сегашни представители на шоубизнеса, политиката, публицистиката, службите и прокуратурата, през декември тя бе трудоустроена и като специалист в Министерство на вътрешните работи.

В дните си като депутат Крумова се бе посветила на благородната идея да откри законови решения за фамилиите с репродуктивни проблеми. Въпреки че " лютата борба " за сурогатното майчинство (както самата тя дефинира главния си приоритет в Народното събрание – бел.ред.) не реализира триумф, младата дама не се отчайва и още веднъж се е отдала в интерес на обществото – този път в името на намаляването на пътния травматизъм.

Новото предопределение на Крумова стана известно предишния четвъртък, когато тя не пропусна да наблюдава онлайн конференцията на вътрешния министър Валентин Радев, районния му сътрудник Николай Нанков и основния прокурор Сотир Цацаров, които оповестиха, че стартират " инвентаризация " на пешеходните пътеки в страната, която неизвестно по какъв начин се чака да понижи смъртността измежду пешеходците.

Крумова бе в компанията на " безконечния " идеолог на промени в Закона за придвижване по пътищата Алекси Кесяков, който след дългогодишната си кариера в КАТ сега извършва функционалностите на секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата.

Именно във въпросната комисия е намерила място и някогашната депутатка, известна с променливата си политическа ориентировка, гравитирала през годините с изключение на към " Атака " и около ГЕРБ и " България без цензура " на Николай Бареков.

По информация на Mediapool Калина Крумова е предоставила експертизата си в региона на безвредното придвижване на моторни транспортни средства разполагаем на комисията с благоволението на вътрешния министър Радев, който е нейн ръководител.

Новото предизвикателство пред изпълнителния шеф на Института за политика е изненадващо поради обстоятелството, че нито професионалният ѝ опит, нито образованието ѝ имат каквото и да е общо с тази тематика. Тя приключва компетентност " Икономика на социално-културната сфера " в УНСС, а по-късно и магистратура по " Журналистика и масмедии " отново там. Както е известно, генезисът на публичния облик на Крумова е в родния ѝ Бургас, където тя водеше утринния блок на СКАТ.

През 2009 година стана народен представител от 25 МИР в София като претендент от листата на " Атака ". В Народното събрание се изявяваше на разнообразни фронтове, само че в никакъв случай не се е доближавала до проблемите с сигурността на пътя. Крумова бе член на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове, зам.-ръководител на Постоянната делегация в Парламентарната асамблея на франкофонията, зам.-председател на Групата за другарство на България с Финландия, както и член на групите за другарство на България с Франция, Япония, Бразилия, Куба, Австралия и Филипините.

През ноември 2011 година напусна ПГ на " Атака ", с цел да подаде по-късно заявление за участие в ГЕРБ. По това време обществено се появиха и подозрения, че е получавала възнаграждения от ръководещите, с цел да стане дейна част от разпада на групата на Сидеров, само че Крумова изрично ги отхвърли.

Междувременно за няколко месеца бе водеща и на утринния блок на Нова телевизия, а от самото основаване на " България без цензура " през януари 2014 година тя бе измежду съпартийците на Николай Бареков, като даже оглавяваше женската му организация, останала в историята със странното си име " Евромайки ". Крумова напусна партията на сегашния евродепутат на 16 септември 2014 година, с цел да се върне на идващия ден назад в " Атака ".

От тази година пък е изпълнителен шеф на Института за политика в Пловдив, чийто сътрудник стана Българска академия на науките (където Крумова е докторант – бел.ред.), а при откриването на 7 май бе оповестено, че първият му випуск ще се състои от млади представители на ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Всъщност единственият незадълбочен допир, който Крумова до момента бе имала въобще с Министерство на вътрешните работи, е точно в този институт. В преподавателския му екип личат имената на някогашните основен секретар и зам.-министър на вътрешните работи Калин Георгиев и Цвятко Георгиев, както и на сегашния шеф на отдел " Трансгранична проведена престъпност " в ГДБОП Явор Колев. Наред с тях учител там е и новият шеф на Националната следствена работа и заместител на Цацаров – Борислав Сарафов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР