Калина Андролова оптимистично: Фермерските протести в Европа водят промяната. Така

...
Калина Андролова оптимистично: Фермерските протести в Европа водят промяната. Така
Коментари Харесай

Калина Андролова оптимистично: Фермерските протести в Европа водят промяната

Калина Андролова оптимистично: Фермерските митинги в Европа водят смяната. Така може да се озаглави следващия разбор на топ коментаторката Калина Андрлова по БНР. SafeNews.bg разгласява текста без редакторска интервенция:

През XX век разположението на силите и партийните полюси бяха следните: левите партии се бореха за по-добра обществена отбрана в обществото, а десните партии се стремяха към понижаване на ролята на страната и поощряване на частния бранш. В началото на XXI век обаче левицата стартира да се показва с нова идеология, друга от битката за понижаване на икономическото неравноправие. Това се случи заради няколко аргументи. Първо, като стрес от комунистическата идеология. Второ, като резултат от повишаването на така наречен междинна класа и постигането на голям брой обществени отбрани, което обезсмисли битките на левичарството от предишния век. И трето, най-важното: левите в лицето на Демократическата партия в Съединени американски щати бяха усвоени и инструментализирани от транснационалния капитал, от банковия и от бързия техно- и умозрителен капитал за проповядване на неолибералния фундаментализъм, който търси независимост за повишаване на капитала без ограничавания от националната власт в другите страни. Така американската левица се разтвори в доктрината на глобализацията, която методично слага най-важните въпроси на икономическата регулация отвън обсега на националната страна.

Тази политическа линия на наднационални решения, чийто проводник е Европейски Съюз, основава извънредно напрежение в европейските страни. Да, ще кажете, но нали представителите на всички страни, депутати, министри, партии на процедура гласоподават решенията, които Европейски Съюз възприема. Така е, и ще бъдете прави. Но това е въпрос от сферата на културната когнитивност. Ние, жителите на модерна Европа, желаеме да защитим демократичния, хуманния, по-благородния, по-справедливия модел на общество и свят. Затова Европа най-лесно и в най-голяма степен беше пробита и усвоена, и стана жертва на новото идеологическо оръжие, което порази огромно политическите системи в страните, като ги трансформира в сляпо обслужващи глобалистките цели. Ще загатна единствено две идеологически линии на глобалистите, които спомагат за разглобяване на националната власт и за анулация на рационалната основа на политическия дискурс. Едната базова линия е екологията, която вмени Зеления дневен ред на Европа до фанатизъм. Другата базова линия е политическата отбрана, построяването и ръководството на рой от малцинствени групи – от маргинали и мигранти до ЛГБТ-общности и всевъзможни етно, расови и контра-културни групи. Политиката на идентичностите е новият коз, който се развива върху естествената нужда у индивида за равно самопризнание в обществото. Това е остарялата революционна линия от предходни епохи, основаваща се на бунтовния дух на всяко идващо потомство за реформиране на заварената система. Само че през днешния ден технолозите са насочили тази постоянно налична сила на недоволството в посока на битка за правото на наслаждение и полово изложение. Някаква реминисценция на протеста на хипитата от 60-те, несъмнено с нови претекстове за свободи, които на процедура никой не не разрешава. Важно е групите да се отглеждат в подготвеност за опозиция. Маршовете за мир през 60-те и опциите за гражданско непокорство, предизвикани от малцинствени групи, са типичен образец за силата на този обществен инструмент, който към този момент е внедрен в технологиите за невоенен надзор на страни, които са обект на глобалистката теория.

В този ред на мисли, митингите на фермерите в цяла Европа не са просто резултат от злополуката на обсесивния дневен ред на Европа за климатична индиферентност. Те са дълго потискано неодобрение против неолибералното разлагане на управническия модел на обединена Европа. Както симпатично отбелязва Фукуяма, „ най-големият неуспех е неналичието на демократична отчетност на самия Европейски Съюз “. Европейската комисия се регистрира посредством отчети, в които просто разказва своите „ достижения “. Съобщението, че Европейска комисия отстъпва пред настояванията на фермерите, идва едвам откакто Урсула фон дер Лайен е непосредствено притисната от Европейската национална партия (ЕНП) да обърне внимание на протестиращите. Протестите могат да усложнят кандидатурата на Фон дер Лайен за втори петгодишен мандат като началник на изпълнителната власт на Европейски Съюз. Още повече, че ръководството на Урсула, скрито зад екологичната й интензивност, безогледно подкрепя американския стопански и стратегически интерес, нанасяйки големи вреди на европейската стопанска система. Европа се ангажира с лозунговото решение за отвод от съветските изкопаеми горива до 2027 година Европа одобри закон, с който не разрешава пазаруването на бензинови и дизелови коли от 2035 година, като същеременно автомобилните акумулатори към този миг се създават най-вече от Съединени американски щати. Общо взето 500-милионният пазар на Европа непрестанно се строява съгласно бизнес тактиките на Съединени американски щати, закривайки промишленост след промишленост. Досега Европа е предоставила 91 милиарда $ помощ за Украйна, Съединени американски щати са едвам на второ място. Докато американският Конгрес се колебае дали да утвърди следващата помощ за Украйна, Европа взе решение да показа с Украйна спомагателни 54 милиарда $ за идващите четири години освен това на фона на митинги. Социалистът Олаф Шолц обикаля Америка и упорито моли към американците за още милиарди за война.

Левичарите и зелените се оказват най-активните принадлежности в тактиката на една мека империя, основаваща се на разграждане на националната власт. Самата Урсула фон дер Лайен, която би следвало да е с консервативни убеждения и е член на Християндемократическия съюз, е типичен случай на обезсмисляне на всевъзможни партийни идеологии посредством обслужването на основния сюжет за потопяването на Европа. В момента партийното семейство на Урсула, ЕНП, има грижа, че идните избори за Екологичен потенциал ще усилят тежестта на крайнодесните обединения. В Европа се наслагва враждебно отношение към фундаменталните правила на демократичната народна власт и причина за това са грандиозните провали на глобализма, икономическите загуби поради политически цели и склонността на неолибералните доктринери към завоалиран тоталитарен метод. У нас също се търсят идеологически врагове и се упражнява надзор върху обществената среда. Това неизбежно основава опозиция.

Демокрацията е в криза, в случай че мога да употребявам израза на един професор от Станфорд, където апропо брачният партньор на Урсула е бил учител четири години, фамилията е живяло в Калифорния, което изяснява очевидно раздвоената преданост на ръководителя на Европейска комисия. Типажите Шолц и Фон дер Лайен способстват старателно за това десният популизъм, евроскептицизмът и национално-консервативните придвижвания да са най-бързо разрастващите се форми на политика в Европа. Фермерите ще започват промени в Европа, макар че глобалистите са извънредно положителни технолози в преодоляването на недоволства, подбудени от национализмите. Бунтовете се потушават по най-успешния метод посредством асимилиране на водачите. Така в един миг цялата сила на опозиция против ексцесиите на неолиберализма и глобализма бива източвана посредством отчаяние. Изборите за европарламент през юни ще покажат дали европейските елити са решили да избавят Европа или първокласно ще следят загиването й.

* Това е персонално мнение на създателя и не отразява позицията на БНР

Още разбори и отзиви четете в графа „ Коментари “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР