Калифорнийският департамент за обществено здраве публикува резутати от проучване на

...
Калифорнийският департамент за обществено здраве публикува резутати от проучване на
Коментари Харесай

Смартфоните увеличават риска от рак и безплодие, обявиха зравните власти в Калифорния и дадоха 8 съвета за предпазване

Калифорнийският департамент за публично здраве разгласява резутати от изследване на резултатите на мобилните устройства върху човешкия организъм, предадоха информационните организации, представени от pcworld.bg.

Дълго излагане на радиочестотно лъчение да вземем за пример може да провокира рак на основния мозък, тумори на слуховия нерв, намаление на репродуктивната дарба на мъжете, главоболие, проблеми със слуха, нарушен сън и така нататък

Изследователите дават няколко съвета, които съгласно тях могат да понижат рисковете за потребителите на смарт телефони. Някои от тях мъчно биха могли да бъдат осъществени на процедура, само че въпреки всичко:

1. В идеалния случай при диалози по телефона, устройството не би трябвало да се държи до ухото, а да се употребява слушалка (най-вероятно – жична) или високоговорител. Това понижава въздействието на радиочестотното лъчение върху главата.

2. Ако има опция дадена информация да бъде предадена в текстови формат (чрез съобщение), то е най-добре да се постъпи точно по този начин, а не да организира гласов диалог.

3. При изтегляне или шерване на огромни файлове в интернет е добре смарт телефонът да е по-далече от тялото и най-много – главата. В такива обстановки радио модулите работят на цялостна мощ.

Останалите 5 съвета четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР