Калифорния ще освободи близо 8000 затворници, за да намали разпространението

...
Калифорния ще освободи близо 8000 затворници, за да намали разпространението
Коментари Харесай

Калифорния освобождава близо 8 000 затворници заради COVID-19

Калифорния ще освободи близо 8000 пандизчии, с цел да понижи разпространяването на ковид в претъпканите си затвори. Щатът е един от най-силно засегнатите от коронавирусната зараза, съобщи Агенция Франс Прес, представено от БГНЕС.
В щата към този момент бяха освободени над 10 хиляди пандизчии още веднъж поради страхове от разпространяване на болестта.
Затворниците могат да получат право на предварително освобождение до края на август, оповестяват от калифорнийския департамент за поправяне и рехабилитация.
" Тези дейности се подхващат, с цел да обезпечат здравето и сигурността на лишените от независимост, на популацията, и на личния състав ", разгласи секретарят на департамента Ралф Диас.
Съобщението, което бе посрещнато с овации от бранителите на промяната в пандизите, бе предшествано от фрапантен скок на случаите на COVID-19 в един от най-старите затвори в Калифорния - Сан Куентин. Във вторник единствено за едно денонощие над 1000 пандизчията бяха диагностицирани като носители на вируса единствено.
В пандизите на Съединените щати са настанени над 113 000 души, като повече от половината дейни случаи на COVID-19 измежду пандизчиите бяха открити точно в Калифорния.
В рамките на седмица след освобождението им, 8-те хиляди пандизчии ще бъдат тествани за ковид.
Калифорния, най-населеният щат в Съединени американски щати с към 40 милиона поданици, удостовери повече от 300 000 случаи на ковид и над 6 800 смъртни случая от заболяването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР