kaldata.comПрофесор от университета на Калифорния в Лос Анджелис е изправен

...
kaldata.comПрофесор от университета на Калифорния в Лос Анджелис е изправен
Коментари Харесай

219 години затвор грози професор, който e пращал в Китай чипове за ракети

kaldata.com

Професор от университета на Калифорния в Лос Анджелис е изправен пред това да получи оптималната 219-годишна присъда. Той е приет за отговорен по обвинявания за контрабанда на щатски военни чипове към Китай.

Yi-Chi Shih, електроинженер и професор в UCLA, е приет за отговорен предишния месец от жури в Лос Анджелис. Срещу него са повдигнати 18 обвинявания, в това число за незаконен експорт и измами.

Shih, дружно с Kiet Ahn Mai, работи върху машинация против производител на чипове. Според прокурори, Mai се показва за евентуален клиент, с цел да се снабди с образци чиповете. Името на компанията остава неназовано. След това Mai ги изпраща незаконно към Китай.

Получател е китайска компания, в която Shih е президент. Той платил за схемата през щатска банкова сметка, която е захранена от друга китайска компания.

„ Откраднатите чипове са употребявани в ракети, системи за ориентиране на ракети, бойни самолети, радари, системи за електронна война “, изясняват от прокуратурата.

Именно индустриалният шпионаж е едно от обвиняванията на Съединени американски щати против Китай. Доналд Тръмп настойчиво упорства, че всеобщо китайски компании крадат технологии от американски бизнеси. Търговските договаряния стават все по-непредвидими, въпреки и Тръмп да направи някои отстъпки – отвод от ново повдигане на митата и облекчаване на работата на Huawei с щатски компании. Китай от своя страна се съгласи да усили покупките си на селскостопански артикули от Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР