Каквото си надробил, това ще сърбаш - или бунтът на

...
Каквото си надробил, това ще сърбаш - или бунтът на
Коментари Харесай

Световният ред се променя бавно, но необратимо!

Каквото си надробил, това ще сърбаш - или протестът на културите като фактор в геополитиката през днешния ден “, която разгласих в „ Поглед Инфо “, (https://pogled.info/svetoven/kakvoto-si-nadrobil-tova-shte-sarbash-ili-buntat-na-kulturite-kato-faktor-v-geopolitikata-dnes.75645) лансирах тезата, че дълбоките социално-икономически, геополитически,и военно-политически трансформации през ХХI век започнаха с едно събитие, което нарекох „ протест на културите “. Уточних, че културите са тези, които първи „ възроптаха “ против глобалистичното унифициране на народите, стопанските системи, нравите, методите на произвеждане, законодателствата, морала и духа. Бунтът на културите бе изначало едва видим и като че ли засягащ единствено достолепието и реномето на културите, които бяха принудени да се лишават от своето чудачество и самородност, да отстъпват от традициите и особеностите, добити като национални и извлечени от характера на нацията, която показват и съставляват. Недоволството, съпротивата, раздразненията бяха първите форми на надигащо се огромна събитие, които съзря на първо време в ислямските култури, само че след това се прояви и в православните, а и разнообразни други култури. Те съзряха заплаха за себе си в глобализацията и унификацията на бита на другите нации, тъй като усещаха, че това ще засегне най-много тях, техните природи и нрави. За тях бе неприемливо да губят своеобразието си, с цел да замязят на англосаксонските, да изгубят своя достоверен темперамент и да се трансфорат напълно като подражателки на един-единствен пример.

И отхвърлиха този диктат! Не единствено го отхвърлиха, само че и разшириха и усилиха опозиция против унификацията и грабежа. Резултатите към този момент се виждат. Залезът на въпросната глобализация на стопанската система бе вероятен точно поради протеста на културите. В това не може да има подозрение.

Още по-малко подозрение можем да имаме и до каква степен този развой се разраства, развива и придобива незабравим мащаб. И то дотолкоз, че към този момент въздейства и върху цялостното държание на страните, държавните управления и народите. Дори и вътре в изглеждащата монолитна и единна в правилата, върху които е построена, интернационална конструкция като Европейския съюз. Европейският съюз се раздира от вътрешни несъгласия и е изгубил към този момент своите сили освен тъй като страните в него не могат да синхронизират своите стопански ползи, а тъй като културите на тези нации се бунтуват непримиримо и унищожават съюза от вътрешната страна.

Народите отрезвяват и осъзнават, че по този начин повече не може да се живее и стартират да построяват живота по различен метод, с цел да запазят своите култури, обичаи и национални нравствени правила. И от ден на ден ще се утвърждава правилото за „ боязън от Страшния съд “ в публичното и държавното устройство.

Да, международният ред се трансформира постепенно, само че необратимо. Настъпва ново време…

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР