Какво време ни очаква през април, стана ясно от съобщение

...
Какво време ни очаква през април, стана ясно от съобщение
Коментари Харесай

Април. Стопля ли се окончателно?

Какво време ни чака през април, стана ясно от известие на Националния институт по метеорология и хидрология.

Според него ще доминира слънчево време и температурите ще се покачат. Тази година през април се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 11° и 13°, по Черноморието и във високите полета – сред 9° и 11°, а за планините – от минус 5° до 2°.

Най-ниските температури през април ще са най-вече сред минус 3° и 2°, а най-високите – сред 23° и 28°. Вероятност за негативни минимални температури има до края на второто десетдневие.

Месечната сума на преваляванията приблизително за страната ще бъде към нормата, която за равнините е сред 40 и 70 л/кв.м, в планинските региони – сред 60 и 100 л/кв.м.

В началото на април ще доминира слънчево време, температурите ще се покачат. Към 3-5-ти април облачността ще се усили и на доста места ще превали дъжд, а температурите ще се намалят.

През идващите дни, с транспорт на въздушни маси от юг-югозапад, още веднъж ще се затопли. Ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност.

В края на първото и през първите дни от второто десетдневие температурите доста ще се намалят и до края на интервала ще бъдат по-ниски от нормалните. Ще се сътвори валежна конюнктура, тук-там със обилни количества. В Предбалкана и по високите полета на Западна България има възможност дъждът да минава в сняг.

През третото десетдневие температурите ще се покачат и към този момент ще са близки, тук-там и малко по-високи от нормалните. Вероятност за превалявания има към средата на интервала и в края на месеца, когато температурите релативно ще се намаляват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР