- Какво Ви казаха и какво премълчаха ямболци в срещите

...
- Какво Ви казаха и какво премълчаха ямболци в срещите
Коментари Харесай

Ще тушираме неравенството между центъра и кварталите

- Какво Ви споделиха и какво премълчаха ямболци в срещите си с вас?
- Ямболци считат, че би трябвало да се преборя с три съществени казуса. Най-големият съгласно тях е нередовният градски превоз. Разтревожени са от безразборната ликвидация на общински парцели и са мощно сериозни към несъответстващо основаната инфраструктура в нашия град, пренасищането със " сини зони " и корупцията, която влече след себе си зависимости.
Що се отнася до това какво не ми споделиха, по-скоро съм уверена, че те нищо не премълчаха. Като пред доктор. Очакваха от мен да обещая,че ще церя проблемите на града, а не тяхното физическо здраве. И когато гласоподавателите ми гласоподават това доверие, ще го направя!
- Българска социалистическа партия независимо или в коалиция не е управлявала Ямбол от 20 години. Откъде смятате да започнете, в случай че спечелите борбата за кметския стол?
- Аз и претендентите за съветници от нашата листа водим непрекъснато диалози с жителите за техните проблеми. През мандат 2023-2027 ще създадем всичко належащо, с цел да бъде отритнат модела на еднолично ръководство,който удовлетворява частните ползи.
Ще продължим да споделяме истината. Смятам също, че Ямбол би трябвало да отхвърли схемата на концесиите. И стоя твърдо зад нашите съграждани, които упорстваха за развалянето им и връщането на общинските предприятия за услуги в сметопочистването и сметоизвозването, превоза, чистотата в града, ВиК услугите, озеленяване, улично осветяване, паркове и така нататък
Ако обществото откри сили да отхвърли 20-годишния диктат на " огромните пари " и зависимости в Ямбол, ще значи, че всички ограничения, които бих могла да подхваща в негова отбрана като кмет, цялата политика, която социалистите отстояват и се пробват да ползват, на процедура ще облекчи всекидневието ни доста. И ключът към всички тези промени нужни за моите съграждани е в отговора на въпроса какво ще изискат те от общинската власт в Ямбол през мандат 2023-2027 година
- Кажете ни какво ще бъде особеното, което вие като претендент на коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще предложите на гласоподавателите?
- Трябва да се тушира общественото неравноправие на центъра по отношение на периферните квартали, да се реши каква да бъде общинската жилищна политика, да се привлекат за непрекъснато млади трудоспособни лица. Не е инцидентно, че в Ямбол липсва нужния общински жилищен фонд, а детските градини и домовете за развъждане на възрастни и заболели хора фрапантно не доближават. Тук земята, постройките и жилищата служат единствено за облага. Преобразуват се в частна общинска благосъстоятелност и се продават.
Общината би могла да спомага за структурирането и на мобилни екипи, които да се грижат за детското здраве, денонощна аптека и дежурен стоматолог. Да, факт е, че нямаме устойчиво и финансово обезпечено опазване на здравето. То се оказа, наред с образованието и пенсионната система, един от най-тежките за решаване  проблеми на прехода. Но това не значи,че Общината би трябвало да абдикира и от дребното, което може да направи!
Проблемите са доста,но те имат решение. Въпросът още веднъж опира до гласоподавателите, които ясно би трябвало да декларират какво чакат да свърши Общината и да решат с разсъдък на кого да гласоподават доверие. Гаранция им дава №1 от интегралната бюлетина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР