Какво ще се случи, ако обединим лунна светлина, мъгла и

...
Какво ще се случи, ако обединим лунна светлина, мъгла и
Коментари Харесай

Щастлива Коледа с лунна дъга на фона на северното сияние

Какво ще се случи, в случай че обединим лунна светлина, мъгла и безоблачен вятър покрай Полярния кръг?

Отговорът на този любопитен въпрос е демонстриран образно от шведския фотограф Горан Стренд Естерсунд. Той е съумял да запечата необичаен кадър от лунна мъглива дъга в комбиниране с блестящо северно зарево.

Красивото атмосферно събитие е попаднало в обектива му на 17 декември, когато Горан работил на брега на шведското езеро Стуршьон. Мъглата, покрила езерото, пречупила и разсеяла лъчите на лунната светлина, образувайки бяла дъга.

Самият фотограф споделя, че от дълго време е мечтаел да запечата лунна мъглива дъга. И не щеш ли за първи път видял сходно представление, което му се сторило доста по-красиво, в сравнение с очаквал.

„ Трепереха ми ръцете от удивление и още веднъж осъзнах какъв брой доста в действителност значат тези красиви естествени феномени за мен “, споделя той в уеб страницата SpaceWeather.

Лунната дъга може да се назова близка родственик на елементарната дъга, образуваща се при дъжд. Принципът на тяхното образуване всъщност е идентичен – светлината се пречупва и разсейва от капките вода, като се образува дъга.

Що се отнася до зеленикавия декор на фотографията, то северното зарево се дължи на дребен поток безоблачен вятър, достигнал магнитното поле на Земята.

С тази прелестна фотография ви пожелаваме щастлива Коледа, скъпи читатели! Бъдете здрави и усмихнати и дано в живота ви се осъществен всички чудеса, за които мечтаете!

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР