Какво се случва с климата, има ли опасност бурята Киара

...
Какво се случва с климата, има ли опасност бурята Киара
Коментари Харесай

Ще достигне ли България бурята Киара?

Какво се случва с климата, има ли заплаха бурята Киара да доближи и до България и по какъв начин температурните инверсии се отразяват на качеството на въздуха - разяснява пред Българска национална телевизия доцент Елисавета Пенева, началник на катедрата по метеорология в СУ.

Климатично събитие като бурята Киара няма по какъв начин да не окаже въздействие на Балканския полуостров. У нас явленията идват от запад, тъй че този циклон ще премине над страната, само че най-малко към този момент ще се усети в по-топлата си част, изясни доцент Пенева.

"Както знаем, нашата страна е с умерено континентален вид климат. Това, че Земята се затопля значи, че по на север се изместват всички граници, тъй че ще имаме по-топло и по-сухо време в южната част на страната ", съобщи доцент Елисавета Пенева.

Зверска злополука край Франкфурт поради ураганните ветрове, камионджия почина

Припомняме ви, че "Киара " остави без ток близо 130 000 семейства във Франция. Скоростта напразно през вчерашния ден през ношта доближи съвсем 140 километра в час. Железопътният и въздушният превоз в Германия е нарушен.

Киара засегна още източна Англия,Белгия,Холандия и Швейцария, където също има анулирани полети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР