Какво се случва на западната врата на Италия към Северна

...
Какво се случва на западната врата на Италия към Северна
Коментари Харесай

Тлеещата мигрантска криза на френско-италианската граница

Какво се случва на западната врата на Италия към Северна Европа, когато миграционните рецесии слагат външните граници на Европейски Съюз под напън? Моника Пина отиде във Вентимиля, на френско-италианската граница, с цел да усети пулса на тази историческа писта за мигранти.

Италианският град Вентимилия, на към осем километра от границата с Франция, е декор на непрекъсната миграционна рецесия през последните осем години.

През 2015 година Франция вкара още веднъж надзор на вътрешните граници, систематично трансформирайки Вентимиля в спънка за мигранти, опитващи се да доближат до страни от Северна Европа.

Според разпоредбите на Шенген мярката би трябвало да бъде „ изключителна “ и строго „ лимитирана във времето “. Френското държавно управление съобщи, че мярката е въведена в отговор на „ опасността от тероризъм “.

Съдът на Европейския съюз съобщи през септември, че отблъскването е нелегално. Те нарушават разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на връщането на мигранти – споделя Върховният съд на Европейски Съюз – защото...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР