Какво се случва, когато едно семейство е принудено да прекарат

...
Какво се случва, когато едно семейство е принудено да прекарат
Коментари Харесай

Какво може да се случи само за Седем дни от нашия живот, споделени със семейството

Какво се случва, когато едно семейство е насила да прекарат цяла седмица дружно по Коледа – без да могат да излизат от къщата си и без да имат контакт с външния свят? Това следва да разберем от книгата „ Седем дни от нашия живот “, която към този момент e по книжарниците.
Авторката Франческа Хорнак предлага eмоционална, трогателна, само че и забавнa история, в която членовете на едно семейство ще споделят проблемите си, ще разкрият всичките си секрети и ще осъзнаят какъв брой малко знаят един за различен. Роман, който е съвършеният избор за феновете на коледни филми като „ Наистина обич “ и „ Камъкът на раздора “.
„ Бях в дома на родителите на брачна половинка ми седмицата преди Коледа, споделя Хорнак. Най-добрата ми другарка, която лекуваше в Сиера Леоне хора, инфектирани с ебола, ми прати имейл, с цел да ми каже, че би трябвало да прекара 30 дни у дома под карантина, когато се прибере в Англия през януари. Писах й, че това ми звучи като съвременна пиеса, в която от самото начало актьорите просто седят в една стая, а по-късно си помислих, че такава карантина е доста остроумен книжовен прийом, с цел да се ускори резултатът от прекарването на Коледа със фамилията. “
Така се ражда историята за семейство Бърч, които за първи път от години се събират всички дружно за Коледа под един покрив. Дори по-голямата щерка на Ема и Андрю, която нормално е заета да избавя света, се причислява към тях в остарялото фамилно имение в британската провинция. Оливия се връща у дома единствено тъй като се постанова – тя е доктор и след края на следващата задача в чужбина, където е била в центъра на епидемиологична болест, би трябвало да остане под карантина за една седмица... А дружно с нея и цялото й семейство.
По-малката и лекомислена щерка Фийби е съсредоточила цялото си внимание върху скорошната си женитба.
Бащата Андрю се усамотява в кабинета си, където написа язвителни рецензии за заведения за хранене и си спомня дните си на боен сътрудник, а брачната половинка му Ема желае всички да изкарат прелестно празниците и не споделя с тях тревожните вести, които е получила неотдавна.
Оливия се пробва да преодолее културния потрес от завръщането си в Англия и да се изправи пред на пръв взор незначителните проблеми на роднините си.
Когато едно семейство е дружно за толкоз дълго време, нищо не може да остане прикрито и всички проблеми и секрети излизат нескрито. Скоро излиза наяве какъв брой доста неща не знаят един за различен. Но нищо не е по-шокиращо от непредвидения посетител, който се причислява към семейство Бърч...
На моменти сърдечен роман, в други – подигравателен и язвителен, романът на британската писателка Франческа Хорнак ще допадне на всички, които на драго сърце (или не) се връщат в родните си домове за празниците и ги прекарват със фамилията си.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР