Какво се случи до този час? С химните на Република България

...
Какво се случи до този час?
С химните на Република България
Коментари Харесай

Трябва ли да имаме таван за цените на храните преди въвеждане на еврото?

Какво се случи до този час?

С химните на Република България и на Европейския съюз стартира новата сесия на 48-ото Народно заседание. С това депутатите възобновиха работата си след коледните и новогодишните празници. Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов честити новата година с благопожелание за разсъдък, здраво здраве и ползотворна работа.

Мярката за задържане на тримата малолетни, уличени в убийството на 59-годишния мъж във видинското село Гъмзово изтича през днешния ден. По първични данни причина за осъществяването на закононарушението е корист и приложимост на алкохол. Конкретният мотив за побоя бил скандал по отношение на продаден от потърпевшия алкохол на тримата малолетни. 

89 съветски военнослужещи са били убити при украинско нахлуване, оповестяват от съветското министерство на защитата. Като съществена причина за офанзивата се показва неразрешеното потребление на мобилни телефони от бойците.

Жерар Пике е на път да се завърне във футбола, макар че единствено преди два месеца разгласи, че поставя завършек на кариерата си и направи грандиозно (и скандално) прощаване с Барселона.

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Днес Земята ще премине през своята най-близка до Слънцето точка. Подробностите чуйте в обедния новинарски Podcast. 

А какво ще кажете за това?

От първия ден на Новата година и въвеждането на еврото като публична валута в Хърватия в страната очевидно се покачиха цените на артикули и услуги, оповестяват хърватските медии. Хърватският държавен инспекторат е открил 1 738 нарушавания, измежду които продажби на избрани хранителни артикули над оптимално допустимите цени на дребно, избрани с решение на държавното управление. Решението за надзор на цените на питателните артикули влезе в действие на 10 септември 2022 година. С него се дефинира най-високото равнище на цените на дребно в Хърватия.

Хърватия, член на Европейския Съюз от 2013 година, одобри проект за въвеждане на еврото през 2017 година Заедно с България тя влезе в така наречен чакалня на еврозоната - Европейския валутен механизъм през 2020 и прекара там минималните две години. На 1 януари 2023 година Хърватия стана 20-ият член на еврозоната.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР