Какво се случи до този час? Прокуратурата в Сливен разследва сигнал

...
Какво се случи до този час?
Прокуратурата в Сливен разследва сигнал
Коментари Харесай

Инфлацията спада, но забелязвате ли това в магазина?

Какво се случи до този час?

Прокуратурата в Сливен проверява сигнал за блудничество на преподавател с 8-годишно момиче в локалното учебно заведение. Според родителите детето изгубило предпочитание да върви на учебно заведение и се затворило в себе си. Тя самата разказала, че след часовете била затворена в стая сама с учителя, който се гаврел с нея. На 16 декември учителят е бил арестуван за 24 часа след подадения сигнал, а по-късно е освободен. Директорът на Шесто главно учебно заведение " Братя Миладинови " в Сливен - Митко Митев, споделя, че до момента не е имало сигнали против учителя, а той самият отричал обвиняванията. 

Руският президент ще направи значимо известие през новата седмица, съгласно съветските държавни медии, представени от ДПА. Според предаването " Москва. Кремъл. Путин ", което се излъчва по държавната телевизия, Владимир Путин ще ръководи годишното разширено съвещание на колегията на министерството на защитата. Засега точната датата на събитието не е известна. Отделно от това, Путин се чака през днешния ден в Беларус за диалози с президента Александър Лукашенко. Визитата му поражда опасения в Киев, че съветският водач има намерение да окаже напън върху Минск да се причисли към нова наземна атака против Украйна.

Аржентина е новият международен първенец по футбол, след луда драма за историята, белязала огромния край на Мондиал 2022 в Катар. В него Аржентина детронира Франция от върха след бясно 3:3 и 120 минути игра, както и 4 на 2 при осъществяванията на дузпи. Този страховит Мондиал надали можеше да има по-величествен свършек, отбелязва " Корнер ". Финал с шест гола, хеттрик на Мбапе, голяма драма и дузпи, след които огромната фантазия на цяла една нация, а и на един футболен талант се сбъдна. Лионел Меси изстреля своята Аржентина на върха. Там, където " гаучосите " бяха за финален път преди 36 години, пратени от различен талант на играта - Диего Армандо Марадона. Това бе трета купа за Аржентина в историята, а в последния си мач на Мондиал Меси взе своя реванш за това, което изпусна преди осем години. Освен това, Южна Америка още веднъж е на международния връх, като за последно това се случи преди тъкмо 20 години и още веднъж в Азия, само че тогава насладата бе за Бразилия.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в :  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

С плакати " Долу ръцете от града ни " и " Пловдив не е чувал с дарове " десетки жители влязоха в общинския съвет с крясъци " Оставка ". Срещу какво стачкуват пловдивчани? Чуйте в обедните Podcast вести. 

А какво ще кажете за това?

Основният ценови напън към момента нараства в множеството огромни развити стопански системи макар неотдавнашния спад на общата инфлация, което демонстрира, че централните банки ще би трябвало да продължат да стягат политиката си и да подвигат лихвите през идващите месеци.

Основната инфлация, изключваща волатилните цени на храните и силата, която се преглежда от централните банкери като по-добра мярка за устойчивостта на ценовия напън, се форсира в доста елементи на света, съгласно разбор на " Файненшъл таймс " на данните от формалните статистики.

Ето за какво ви питаме:  



 

Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР