Какво се случи до този час? Като малка, недостатъчна и закъсняла

...
Какво се случи до този час?
Като малка, недостатъчна и закъсняла
Коментари Харесай

Купили сте пиротехника за Нова година. А разрешение от общината взехте ли?


Какво се случи до този час?

Като " дребна, незадоволителна и закъсняла " стъпка дефинираха от КНСБ повдигането на минималната работна заплата от 1 януари. Въпреки това е стъпка в вярната посока, разяснява пред bTV синдикалният президент Пламен Димитров. КНСБ ще упорства през първото полугодие на идната година минималното заплащане да се вдигне до 820-830 лв.. Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " пък назова нарастването от 710 на 780 лв. " цинизъм ". Пред Нова телевизия тя разяснява, че то би било задоволително, единствено в случай че е планувано още едно нарастване в първите месеци на 2023 година

Британската дизайнерка Вивиан Уестууд умря на 81-годишна възраст, оповестиха на страницата на стилната ѝ къща в Туитър. Уестууд се прочу при започване на 70-те, създавайки облекла за рокери и пънкари, продавани в лондонския магазин на брачна половинка ѝ - музиканта, моделиер и продуцент Малкълм Макларън. Когато Макларън стана управител на пънк групата " Секс пистълс ", двамата дружно с Уестууд станаха създатели на визията на членовете ѝ. Впоследствие тя пусна личен бранд за облекла и дефинира посоката на развиване на високата мода за години напред, обогатявайки го с детайли от пънк рок и ню уейв културата.

Легендарният бразилски футболист Пеле ще бъде заровен на 3 януари. Ден по-рано тленните му остатъци ще бъдат изложени за поклонение на стадион " Вила Белмиро " в Сао Паулу, което ще продължи едно денонощие. Церемонията ще е открита за всички, само че на искащите да се простят с Краля няма да бъде позволено да приближават ковчега. След това по улиците на бразилския град ще тръгне шествие с тялото на футболната икона, което ще се насочи към мемориала " Вселенски некропол ", където ще е и самото заравяне. Пеле си отиде на 82 години, откакто в последните 22 месеца той се бореше с рак, а в последния месец се намираше в болница в Сао Пауло с затруднения. 

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Мъж получи санкция поради междинен пръст, показан на служители на реда. Къде у нас се случва това, чуйте в обедните Podcast вести.

А какво ще кажете за това?

От 500 до 2000 лв. е санкцията за нерегламентирано потребление на пиратки в София, а за юридически лица глобите са от 3000 до 10 000 лв.. Фойерверки, пиратки и всевъзможни други пиротехнически средства от категория F2 и F3 могат да се употребяват единствено на Нова година и то до 2 часа сутринта на 1 януари, след авансово подадена поръчка и позволение от районната администрация, оповестяват от Столична община. На новогодишния театър " Сцена под звездите " на пл. " Княз Александър I " няма да има фойерверки, а единствено светлинно шоу. Причина за тази мярка е, че потреблението на пиратки се отразява неподходящо на животни, дребни деца и хора с увреждания.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?  

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР