Какво показа видеонаблюдението на вота? Краткият отговор е - на

...
Какво показа видеонаблюдението на вота? Краткият отговор е - на
Коментари Харесай

Прекъсвания, изгубени записи, куриози - къде имаше проблеми с видеонаблюдението на вота?

Какво сподели видеонаблюдението на вота? Краткият отговор е - тук-там нищо, тъй като към момента няма записи от секциите поради проблеми с интернет връзката.

Общо 11383 секции са изпратили сигнал и са разпознати от платформата след края на изборния ден, оповестяват от " Информационно обслужване ". Въпреки че цялата система за видеосигуряването струваше близо 6,5 милиона, от някои секции обаче сигналът трае единствено няколко секунди. А на други записите демонстрират груби неточности от броенето на бюлетините - като да вземем за пример приемане на навалидна хартиена бюлетина за годна.

" Страхотно, позиционирани сте. Някой би трябвало да следи камерата, с цел да не прекъсне предаването. Така като се обърне също се вижда. Виждаш ли?

По-малко от 10 минути по-късно предаването прекъсва. Правят втори опит. Също толкоз несполучлив. Като на други места. От над 600 секции към момента няма записи. А в огромна част от останалите сякаш има, единствено че:

" Рестарт ли искаш да създадем - това е краят на записа, систематичните би трябвало да го сложат цялото видео, тъй като това, което е в системата не е цяло "

И след рестарта - нищо.

" Разбира се, за това няма по какъв начин да носим отговорност, защото зависи от техническите качества на интернет покритието и опциите на телеком операторите. Без тяхната помощ ние нямаше да се оправим и да реализираме даже тези резултати. Там където е имало спирания, насичания, там, където има установявания на 20 секунди, на 5 секунди, се дължи на незадоволително положителното интернет покритие. Беше неуместно късо времето, за което трябваше да осъществяваме този план. За подобен огромен план единствено тестванията може би е належащо време от порядъка на половин година. В същото време сме с ясното съзние това е закон и ние би трябвало да го изплълним ", изясни Георги Тодоров, длъжностен министър на електронното ръководство.

Секция в Шумен е рекордьор по несполучливи опити. 42 опита за запис без необикновен резултат. В някои от секциите, където въпреки всичко имаше сполучливо видеонаблюдение пък се видяха груби неточности. Като една от секциите в Банско, където една явно невалидна бюлетина е регистрирана като годна.

В този случай видеонаблюдението оказва помощ, с цел да се регистрира ясно неточност на членовете. Дали ЦИК ще гледа това видео и ще регистрира грешката - не се знае. В други видеонаблюдения обаче камерата е по този начин позиционирана, че доказателство за неточност не може да има.

Поглеждаме към видеонаблюдението и на тези секции, които станаха известни с рядкости. Секцията в Калояново, където хората смятаха интензивно, въпреки че бяха лишени от един от членовете, който прекара изборния ден в ареста, тъй като карал дрогиран.

Секцията, в която се оказа, че ръководителят е необразован към момента няма запис. И интерпретациите за това какво, по какъв начин, от какъв ъгъл и на на коя страна варираха - с главата надолу, с главата встрани и без глава.

Видяхме и разнообразни тактики за преброяване: да се добави. И не на последно място - малко изтощено благополучие, нормално в края на записите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР