Какво още може да ни предложи Евро 2018 по хандбал

...
Какво още може да ни предложи Евро 2018 по хандбал
Коментари Харесай

Леден шведски душ за Хърватия, тре кронур преобърна ситуацията в група А

Какво още може да ни предложи Евро 2018 по хандбал за мъже!? След като дуелът сред Словения и Германия донесе невиждана драма и повече от абсурден свършек, група " А " бе преобърната с главата надолу след последните срещи във вторник вечер. Отборът на Швеция бе огромният печеливш, постигайки сензационна победа с 35:31 гола над домакина на шампионата Хърватия пред към 11 хиляди фенове в зала " Спаладиум Арена " в Сплит.

Скандинавците нанесоха първа загуба на " ватрените " и въпреки двата отбора да имат по 4 точки в крайното класиране, отборът на " тре кронур " е този, който ще трансферира целия си актив във втората групова фаза, до момента в който Хърватия ще продължи единствено с 2 точки. Причината - един от двата триумфа на домакините бе реализиран над последния в класирането на групата отбор на Исландия, а резултатите против към този момент отпаднали тимове нямат тежест за идващия кръг.

Sweden won against a strong Croatian team in Split.
Let's check the best moments of the match! #CROSWE @HRStwitt @hlandslaget #ehfeuro2018 #hypnoticgame pic.twitter.com/YxclJTmVEE
— EHF EURO (@EHFEURO) January 16, 2018 С триумфа над хърватите Швеция направи и голяма услуга на Сърбия. След две поредни провали, " плавите " надиграха Исландия с 29:26, събирайки същия актив, като този на своя противник - 2 точки. Ако шведите бяха изгубили в своя дуел, то сърбите щяха да приключат присъединяване си на шампионата, само че вместо това в този момент не престават като трети в групата, въпреки и да стартират втората групова фаза с 0 точки, защото изгубиха, както от Швеция, по този начин и от хърватите.

Watch again the best moments of today's match Serbia vs Iceland! Don't miss the chance to feel the adrenaline again!
Final result: 29:26 @rssrbije @HSI_Iceland#ehfeuro2018 #hypnoticgame pic.twitter.com/9ORPB7AK12
— EHF EURO (@EHFEURO) January 16, 2018 А хандбалистите на " тре кронур " впечатлиха с съвършената си игра в толкоз значима среща, както и с метода, по който преодоляха изненадващото си проваляне от Исландия в първия кръг. Преди два дни " синьо-жълтите " надиграха Сърбия и в този момент още веднъж имат огромни шансове да попаднат във финалната четворка, както и да мечтаят за купата, която са печелили 4 пъти в своята история, само че нито един път от 2002 година насам.

Мнозина експерти бяха на мнение, че Хърватия ще има съществени проблеми с шведите, само че въпреки всичко ще стигне до триумф. За изненада на всички обаче отборът на " тре кронур " не просто се опълчи на един от огромните любимци за европейския престол, само че го надигра с класа, убеденост и на моменти лекост.

" Ватрените " имаха преднина в срещата единствено на два пъти при 1:0 и 4:3, само че след серия на противника от 6:1 се оказаха изоставащи с 5:10 още в средата на първото полувреме. Разликата бе свалена до 8:10, след което скандинавците дръпнаха даже с 6 попадения, а на почивката резултатът бе 17:12.

Croatian fans cheer on their team till their last breath. Here there are some pictures of the game!
RT to share your support with @HRStwitt!
#ehfeuro2018 #hypnoticgame#CROSWE The score marks 8:12 and 10 minutes for half time! pic.twitter.com/dOhez5v3fk
— EHF EURO (@EHFEURO) January 16, 2018 Феновете на " червено-белите " чакаха вдъхновяваща игра и поврат през втората част, само че вместо това видяха по какъв начин любимците им изостават с невероятните 9 гола при 16:25. В последните минути разликата бе понижена фрапантно, само че това по никакъв метод не успокои треньора на домакини Лино Червар и неговите играчи, които ще би трябвало да компенсират това проваляне с безупречно показване в идната фаза.

Играчите на Швеция бяха покрай перфектността при своите набези, отбелязвайки в 35 от общо 48 (73%), както и при 34 от 45 изстрела към вратата (76%).

Албин Лагергрен означи 6 гола за шведите, Симон Йепсон и Йеспер Нилсен прибавиха 5, а с по 4 се отличиха капитанът Никлас Екберг и Им Годфридсон. Най-резултатен за Хърватия бе Иван Чупич със 7 гола.

Final Result for the fifth day of the Preliminary Round
Groups A-B & Standings chart
Serbia 29:26 Iceland
France 32:25 Belarus
Croatia 31:35 Sweden
Norway 39:28 Austria #ehfeuro2018 #hypnoticgame pic.twitter.com/56OYcBBH5G
— EHF EURO (@EHFEURO) January 16, 2018 В главната фаза на шампионата Хърватия, Швеция и Сърбия се събират с първите три отбора от група " B " - международният първенец Франция, който също се класира с цялостен актив от 4 точки, Норвегия (2т) и Беларус (0т). Мачовете от Група 1 ще се играят в Загреб, като всеки отбор ще има по три дуела против тимовете, които не е срещал досега. Първите два състава в крайното класиране ще се класират за полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР