Какво наистина знаем за бременността? Гаденето, болките в гърба и

...
Какво наистина знаем за бременността? Гаденето, болките в гърба и
Коментари Харесай

8 чудни факта за бременността, за които лекарите рядко говорят

 бременност

Какво в действителност знаем за бременността? Гаденето, болките в гърба и необикновен избор на храна са познати признаци на всички. Но дали всеки знае, че неродните бебета могат да плачат? Това са едни много необикновени обстоятелства за бременността и новородените, които евентуално не сте чували:

1. Майката в действителност може да носи бебето цяла година. Обикновено бременността трае 266 дни или 38 седмици от момента на зачеването до раждането. В реалност този брой може да бъде по-голям или по-малък. Например Беула Хантер била бременна цели 375 дни. Плъдт й растял по-бавно, поради това била бременна повече от една година. Накрая родила крепко момиче.

2. Матката се усилва 500 пъти по време на бременността, само че 2 месеца преди раждането се връща в естествената си величина. Матката преди бременността е с величина на праскова, а до края на бременността е съвсем толкоз огромна, колкото е динята.

3. Жената създава повече естроген по време на третото тримесечие от бременността, в сравнение с за 3 години когато не е бременна. В интервала на една бременност дамата създава повече естроген, в сравнение с за целия си живот.

4. По време на бременността не растта единствено талията и гърдите на дамата, а и нейните стъпала. Има няколко аргументи за това – събиране на течност в тялото, оемкване на ставите заради хормоналната смяна, нараснал напън върху стъпалата поради увеличението на тежестта.

5. Бебетата плачат в стомаха още преди да се родят. Тази дарба се развива през третото тримесечие. Снимки демонстрират по какъв начин се държат бебетата при рев, по какъв начин отварят устата си, изплезват езика и дишат погрешно.

6. Чест сателит на бременните дами е пигментацията. 90% от майките са изправени пред този проблем. Върху лицето им се появяват петна, най-вече по челото, носа и към очите. Цветът на петната зависи от цвета на кожата – светлата кожа потъмнява, а тъмната се осветлява.

7. Отпечатъците на бебетата се образуват сред 10-тата и 19-тата седмица. Щом се образуват, те остават непроменени до края на годината.

8. Нероденото бебе може да вкуси и да помирише храната, употребявана от майката. Това може да повлияе върху усетите за храна на детето по-късно в живота.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР