Какво можем да видим в Douyin?Видеоклипове, в които се показва

...
Какво можем да видим в Douyin?Видеоклипове, в които се показва
Коментари Харесай

Разкриха разлики в алгоритъма на Тик Ток: Промива мозъците на западните деца, а в Китай ги образова и възпитава

Какво можем да забележим в Douyin?

Видеоклипове, в които се демонстрира почитание към учителите, научни опити в домашна среда или човек, който подрежда кубчето на Рубик със завързани очи. 

Bytedance попада под контрола на Китайската комунистическа партия. Douyin се оказа съвършен инструмент за вътрешна агитация: директна линия за връзка с младежта на Китай. Може би по тази причина китайските деца се стремят към звездите, до момента в който американските " да бъдат звезди " във виртуалното пространство. Най-популярната кариерна упоритост измежду американските младежи е инфлуенсър. В Китай  е астронавт.

" Китай осъзнава, че технологията въздейства на развиването на децата и основават версия на TikTok за вътрешно ползване, до момента в който на останалата част от света предлага опиумната версия ", споделя пред " 60 минути " Тристан Харис, някогашен чиновник на " Google " и създател на Центъра за хуманни технологии. 

Експерти назовават приложението TikTok " кинжал, ориентиран към сърцето на Съединените американски щати ". Защо? Bytedance се оправя съвършено със общественото инженерство. Но аршинът е двоен. Китайските деца получават най-хубавото от интернет наличието, а подрастващите в съперническите на Китай страни - тъкмо противоположното.

" TikTok е евентуално най-мощното оръжие за всеобща операция и дезинформация, създавано в миналото от Китайската комунистическа партия “, предизвестява Шайлан. „ Това е сбъдната фантазия за тях. “

В международен мащаб децата и младежите прекарват в TikTok приблизително по 91 минути на ден, а посредством приложението Китай има пряк достъп до образуването на мисленето при подрастващите. Техни изследвания откриха, че гледането на късите видеоклипове от подрастващи безусловно води до пристрастяване и зависисмост. 

„ Алгоритъмът на TikTok зад страницата " For You " е прочут с това, че когато децата стартират да гледат видеоклипове, получават неотложно непрекъснат поток от още такива “, споделя професорът, психолог и създател на „ iGen “ Жан Туендж.

Приложението се оказва и поле за даже " реклама " на психически проблеми – разпространяване на отрицателно наличие на тема психичното здраве, предизвикателство на заразни тикове, сходни на тези при заболяването на Турет при някои тийнейджърки, а и даже стимулира покачване на диагностицираните със Синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност (ADHD).

Шефът на " ТикТок " разиска с еврокомисар събирането на данни и шпионирането в интернет

Освен тези опасности, е действителната опция Китайската комунистическа партия безусловно да въздейства на това, което американците виждат в TikTok. Персонализираният логаритъм на приложението и функционалността за безпределно приплъзване, да вземем за пример, значат, че незабавно щом децата отворят приложението, те се отхвърлят от контрола върху това, което виждат на екраните си.

Изледване на Гугъл отбелязва, че 40% от Gen Z употребяват TikTok или Instagram като съществена търсачка, което значи, че техният портал за достъп до интернет може да бъде под китайски надзор.  Николас Шайлан счита, че това въздействие може даже да има съществени последствия върху американската народна власт: „ TikTok към този момент е една от водещите рекламни платформи в Съединени американски щати и Европа, давайки цялостен надзор на Китайската комунистическа партия върху това какво наличие се популяризира и какво остава. Това евентуално е задоволително, с цел да повлияе на бъдещи избори ", показва някогашният основен софтуерен шеф на Пентагона. 

Новината, че Китай упражнява такова въздействие върху американската юноша, като в същото време пази личните си деца, оказа помощ за възобновяване на апелите за деяние против TikTok, написа New York Post. 

" ТикТок " е най-благодатната среда за полови киберпрестъпления

Миналото лято, да вземем за пример, комисарят на Федералната комисия по връзките Брендън Кар изиска от изпълнителния шеф на Apple Тим Кук да отстрани TikTok от App Store заради съображения за сигурност, само че без резултат. Въпреки че компанията отстрани приложения, които счита за рискови като Parler, Apple наподобява не желае да се откаже от TikTok – двоен стандарт, който може би има нещо общо с обстоятелството, че Apple е извънредно подвластна от китайското произвеждане.

Множество щати към този момент оповестиха данни от изследвания за въздействието на TikTok върху младите консуматори. 18 щата към този момент са подхванали стъпки за ограничение на приложението или цялостната му възбрана. Нещо, което Индия, например, към този момент направи. 

„ Контрастът сред американската и китайската версия е превъзходен образец за какво Съединени американски щати се нуждаят от повече регулации към обществените медии, изключително за децата “, разяснява още Жан Туендж. 

" Трябваше от дълго време да сме забранили TikTok ", безапелационен е от своя страна Шайлан.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР