Какво можем да кажем за икономическата 2017 година? Фондовите борси

...
Какво можем да кажем за икономическата 2017 година? Фондовите борси
Коментари Харесай

Икономическата 2017-а: Най-важното, което се случи в света на бизнеса

Какво можем да кажем за икономическата 2017 година? Фондовите тържища записаха върхове, криптовалутите направиха гражданска война, Източна Европа регистрира ненадейно огромен напредък и светът видя новия най-богат човек в света.

Разбира се, имаше още доста други събития, с които ще бъдат запомнени последните 12 месеца. От Fortune са подредили своите най-важни събития в ранглиста. Ето за кои най-важни събития гласоподават от изданието:

Хората, които завоюваха най-вече през 2017-а

За шефът на Amazon Джеф Безос годината се оказа повече от добра. Заради повишаването на акциите на компанията той добави 33,1 милиарда $ към сметката си и изпревари Бил Гейтс като най-богатият човек в света с общо 98,5 милиарда $.

Имотният магнат Хуй Ка Ян се подреди след него, като благосъстоянието му се усили с 27,5 милиарда $ и той се трансформира в най-заможният китаец. Трети е Марк Зугърбърг с спомагателни 22,3 милиарда $ и общо 72,2 милиарда $ в сметката си.

Възходът на биткойн

Няма спор, че криптовалутите бяха огромната вест на 2017-а. Погледите бяха ориентирани най-много към биткойн, който доближи 11 хиляди $ от под 1000 $ през януари. Иначе казано сходна инвестиция е подсигурила на 1000% възвращаемост.

Отличникът на фондовите тържища

Най-добрият дебют на финансовите пазари направи приложението за шерване на фотоси и видеа Snapchat. От своето първично предложение на акции компанията завоюва 3,4 милиарда $. 50% от цената на скъпите бумаги обаче по-късно се изпари.

Най-добрите фондови пазари

Безспорно преди всичко в това отношение е Аржентина, като главният показател там Marval набъбна с 45,3%. В Европа първенци са Полша, Австрия и Чехия със надлежно 43,3%, 42,9% и 36,1%./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР