Какво мислите за света, в който живеете? Как виждате живота

...
Какво мислите за света, в който живеете? Как виждате живота
Коментари Харесай

Светът е наше отражение. Какво виждаме в него?

Какво мислите за света, в който живеете? Как виждате живота си? Бихте ли могли да го опишете с една дума- отегчителен или трогателен, трагичен или благополучен, сложен или елементарен?

Светът, който виждаме, е отражение на нашите най-дълбоки вътрешни убеждения, усеща и мисли. В нашия живот влизат хора, отговарящи на вярванията и упованията ни. Ние привличаме това, което сами излъчваме - привличаме избран вид отношение към нас и попадаме в доста идентични обстановки, в които се отразяват нашите убеждения, страхове и усеща. Ако непрестанно говорите за това какъв брой ви е мъчно и изброявате проблемите си заран, обед и вечер, вашият живот ще бъде тъкмо подобен. Но дано си „ кажем ” малко повече.

“Ето го и отговорът на въпроса първоначално - вие виждате живота си подобен, какъвто желаете да бъде. ”

Хората към нас
С какви хора сте заобиколени? С доброжелателни, дружелюбни и откровени или с прикрити, мъчно общуващи и не знаещи какво тъкмо желаят? Или има и от двата типа? В кои се взирате повече и им показвате, че са значими за вас? Замислете се какво в действителност се случва. Виждайки доброта и схващане в хората към вас, вие виждате това, което имате в личната си душа. Замисляйки се върху негативните черти на даден човек, вие автоматизирано ги трансферирате и на себе си. Не харесвайки нещо в някого и пробвайки се да го измененията, вие се съсредоточавате върху тези неприятни черти, които е евентуално да притежавате самите вие.

Знаете, че с цел да се видите ви е належащо огледало, нали!? Много по-лесно е да видите хората към вас. Никога не се фокусирайте върху техните дефекти, тъй като по този начин ще виждате и своите лични доста по-често. Няма нищо неприятно в това да знаете своите нелицеприятни страни, само че обръщайки им прекомерно огромно внимание, забравяте за своите добродетели. А вие би трябвало да ги „ захранвате ” с всеки минал ден, с цел да те зареждат целия ви свят.

Отношението им
Чувствате ли се манипулирани и употребявани? А дали не мислите, че близките могат просто да отразяват вашето възприятие за виновност? Често се случва, когато сме прекомерно виновни и почтени, да търсим виновността в себе си. Оправдавате ли се за всяка своя постъпка? Ако мислите непрекъснато къде сте сбъркали, няма по какъв начин да не усещате операцията на близките. Наясно ли сте със себе си, и близките ще бъдат с вас. Отношението на другите по отношение на нас, в огромна степен зависи от нашето отношение към личния ни живот, мисли, усеща и потребности. Ако се държим почтено и възпитано, в случай че сме потвърдили своето място в обществото, и останалите няма да си разрешават да гледат на нас с други очи. Ако ценим своя труд и своите качества и разум, те ще бъдат оценени и от заобикалящите ни. Смятате ли, че един човек, който непрекъснато се оплаква и самосъжалява, би провокирал почтено отношение към себе си? Знаете отговора. Помнете едно- принуждение постоянно ще има, до момента в който има и хора, които се помиряват с ролята си на жертви. „ Вината ” в никакъв случай не е едностранна.

Предметите в нашия свят
Смятате ли, че един човек може да бъде безпределно спретнат в дома си и извънредно разпилян в офиса? А дали тази подреденост не отразява вътрешния му свят? Разбира се, че не може да спазвате ред вкъщи и да предизвиквате безпорядък в работата си. И несъмнено, че в случай че е подредено бюрото ви, са подредени и мислите ви. Ако се грижите за движимостите си, в случай че не оставяте отпадъци по джобовете си и в чантата си, това значи, че вършиме същото и с душата си. Ако в чантата ви има неща, които не ви трябват, в случай че има употребявани салфетки и неизхвърлени опаковки от дъвки, дали и възприятията ви не са толкоз неизчистени и неразбираеми? Светът, който сътворяваме към нас е най-вярното отражение на това, което е в нас. Не можеш да създадеш нещо красиво, в случай че в душата ти е грозно. И противоположното.

Случките и ние
Имате ли чувството, че всичките ви връзки се развиват по един и същи сюжет? Попадате на едни и същи мъже- да вземем за пример властни, ревностни и избухливи. Сега помислете какви сте вие и какво търсите в една връзка? Достатъчно уверени ли сте? Уважавате ли себе си на 100 %? Ако отговорите ви са позитивни, съвсем е невероятно да се сблъсквате с мъже, които не ви дават отговор със същото. Много постоянно, ние прехвърляме предишното върху сегашната си връзка и това е една от най-големите ни неточности. Заредени с негативите на нещо отминало, ние няма по какъв начин да излъчваме позитиви по отношение на нещо бъдеще. Не забравяйте за силата на мислите си. Влезете ли в една връзка с концепцията, че „ може отново да стане като преди ”, не вярвайте, че нещата ще се развият без спънки. Всичко стартира от вашето виждане и чувство за нещата. То е главното, което може да построи висока и здрава кула или да срути и най-красивия палат.

Не постоянно светът е отражение на нас самите. Разбира се, че има хора и случки, които не привличаме с това, което сме. Те са просто част от пътя, който би трябвало да извървим. И все пак- в случай че устояваме на своите правила, в случай че имаме свои лични непоклатими закони, в случай че сме изцяло наясно какво можем и какво не, ще ни бъде в пъти по-лесно да живеем. И да виждаме в огледалото тъкмо това, което желаеме. Така и останалите ще го виждат. А тези, които не съумяват....тях би трябвало да ги пуснем да си отидат. ]

Заобикаляйте се с хора, които харесвате! Случвайте сами това, което желаете! Само по този начин ще научавате още и още....за живота, себе си и отраженията.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР