Какво е необходимо, за да станете милионер? Брилянтна идея, с

...
Какво е необходимо, за да станете милионер? Брилянтна идея, с
Коментари Харесай

Как един аматьор извърши най-големият банков обир в историята на Маями

Какво е належащо, с цел да станете милионер? Брилянтна концепция, с която да покорите пазара, малко повече иноваторски дух, непрекъснатото икономисване на средства, а за какво не и построяването на някои пасивни потоци от постъпващи финанси. Точно затова няма по какъв начин да не открием съществуването на много забавни оферти, които носят много съществени стъпки в това отношение. И в случай че нямате безусловно никаква визия за финансовия свят, просто може да извършите това, което прави Карлс Монзон.

Не сте чували за него, тъй като въпреки всичко е един от актуалните банкови кражби – случва се през далечната 2005 година и въпреки да получава медийно внимание, по-късно бързо изчезва от полезрението на аудиторията. Въпреки това самата история е почтена за филм, изключително откакто самият Карлс дава майсторство и дълго време играе по нервите на управляващите. Те го преследват поради скромната сума от 7.4 милиона $, а самото премеждие стартира с въоръжени набези, опиати, похищение и доста пари.

Изненадата на това закононарушение е, че създателят даже няма престъпно досие – той е от тези невидими жители, с които ще се разминете без никакви проблеми, изключително откакто откриете, че аудиторията е готова за доста съществени изненади и се пробва да открие още доста благоприятни условия за триумф. 32-годишният кубински мигрант живее в Маями и е един от най-праволинейните хора на квартала. Всичко върви прелестно, до момента в който един ден не получава телефонно позвъняване.

Месецът е април 2005. Неговият другар Онелио Диаз работи като охранител на интернационалното летище в Маями и признава, че има достъп до съществени суми, като през ръцете му минава сумата от близо 100 милиона $. Парите дошли постоянно с немската педантика на Луфтханза и идвали от Франкфурт. Наредителят им е немската банка Commerzbank до Федералния запас на Маями. Като по часовник Диаз и неговите хора оставят парите на асфалта пред самите хранилища, почистват всички митнически детайлности и по-късно парите напущат летището – това се случва всеки ден.

 Businessman putting money in suit jacket pocket

Охранителят е забелязал редица проблеми в работата и постоянно считал, че един доста нечовечен удар може да попари немската банка, която даже не подозира на какъв принцип работи Федералния запас и какъв брой тъкмо внимание обръща на отбраната. Понякога вратите на самия склад се отваряли необятно отворени, тъй като жегата не можела да се пребори, а още по-лошото е, че чиновниците вътре нямали никакви климатици.

По това време Диаз към този момент бил подготвен да изтегли своята пенсия и да изчезне бързо, само че имал потребност от сътрудник и в това отношение виждал Монзон като верният човек. Правилното позвъняване е реалност, изключително откакто открием, че кубенецът бил луд от телевизионни излъчвания за закононарушения, които няма по какъв начин да бъдат пропуснати. На 6 ноември дружно с още няколко индивида, господата влизат в склада, отмъкват парите за към минута и даже не им се постанова да произведат изстрел. Всичко можело да мине по проект, до момента в който един от участниците в обира не почнал да се хвали, че нещо не е наред. Какво кара един водач на такси да направи този грабеж?

Карлс очаквал дете и се опитвал да свърже двата края, като би трябвало да се грижи за брачната половинка си, както и за бъдещия си правоприемник. Парите не стигали, до момента в който не се обадил Диаз. Разговорът сред двамата е безразсъден, разказите на охранителя се коствали прекомерно фантастични на Карлс, който продължавал да не има вяра, че толкоз елементарно може да извърши един сериозен банков грабеж. Интересното тук е, че кубинецът не повярвал незабавно на историята. Това го предиздвикало да се записва няколко пъти в един от околните хотели и да следи работния развой на защитата. Всичко било тъкмо по този начин, както се разказва от сътрудниците. Очевидно е, че за осъществяването на обира има цели два часа прозорец. Заедно със своя другар, Карлс краде два пикапа  Ford 450 от Джаксънвил, Флорида и отпътува непосредствено към склада в Маями. Взима своя вуйчо Конрад Перера, девера си Джефри Бутрайт и сътрудник от компанията – Роберто Перез. Няколко месеца преди обира, брачната половинка на Карлс ражда наследника, само че за жал при затруднения, детето умира.

Това го стимулира още повече, изключително откакто в този момент би трябвало да има средства, с цел да осинови дете. Това бил доста безценен развой в Съединени американски щати, затова няма по какъв начин да не се случи. В деня на обира, Перез би трябвало да играе наблюдаващ и да следи за появяването на полиция. Бутрайт кара един от пикапите към хангара, а Монзон и Перера ще са хората, които ще натоварят парите и ще стартират цялата задача. С прикрити лица, двамата влизат и вадят своето оръжие. Карат всички охранители да легнат по лице. Часът е 3 следобяд и никой няма никакво желание да се съпротивлява. Двамата имат достъп до 42 торби,  като всяка една съдържа 2.1 милиона $. Успяват да измъкнат към 6 торби, само че в следствие едната пада в придвижване. Събират сумата от 7.4 милиона $.

Отиват до идващия автомобил, трансферират всичко в найлонови пликове и карат до персоналния автомобил на Карлс. Двата откраднати автомобила се изгарят, тъй като несъразмерното гледане на престъпни филми и проучването на ДНК. Междувременно самите охранители нямат нищо, което да предложат на ФБР, не са забелязали никакви отличителни белези, просто са пристигнали изненадващо и са събрали всички средства. ФБР предлага премия от 150 000 $ за всяка информация, която може да им помогне. Започва доста съществено подслушване на телефоните, като измежду тях участва и Монзон. Той не е от глупавите хора, въобще не се пробва да показва новите доходи. Просто чака своя миг да стартира работа и да се покрие. По образеца на обира на Луфтханза в Ню Йорк, той продължава да стои под радара, само че неговите другари стартират едно доста съществено извършване на покупки.

 Airport at the colorful sunset

Наркотици, алкохол, бижута, стриптийзьорки и още доста други се въртят към всички участници. Бутрайт притегля толкоз внимание, че най-сетне една тайфа провежда неговото похищение и желае сумата от 1 милион $ от Монзон, с цел да го освободи. Малко откакто парите са платени, Бутрайт продължава със същите си пороци. При втората такава преживелица ФБР към този момент подслушва неговия телефон. Този път управляващите преглеждат и няколко сигнала пуснати към мозъкът зад цялата интервенция. Агентите очаквали да чуят история за пари, само че вместо това попаднали на похищение.

За следващ път Бутрайт е похитен от стрип клуба и двама души заплашват с ликвидиране, в случай че не се заплати откупа. Докато чака за следващ път позвъняването от полицията, мъжът е посетен от управляващите. Задържан е по време на посещаване при доктор и тогава му споделят, че би трябвало да одобри изискванията, в противоположен случай неговият зет може да пострада. ФБР оказва помощ, само че това е всичко, което прави за тях, следват присъди. Диаз получава 16 години затвор, Бутрайт има присъда за 13 години, Перера получава 11, Перез има към 6, а брачната половинка на Монзон има единствено 3 години.

Геният зад закононарушението се съгласява на 17 години, само че смъкват 6 години за съдействието. Освободен е през 2016 година Тук остава и огромната легенда, какво в действителност се случва с парите? Карлс води полицията до своя дял, само че останалите 6 милиона липсват. Съучастниците споделят, че са изхарчени, само че дали това е в действителност по този начин, в никакъв случай няма да разберем.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР