Какво е наложило създаването на професионалните и езиковите училища в

...
Какво е наложило създаването на професионалните и езиковите училища в
Коментари Харесай

Лекция разказва как се развива учебното дело в Бургас през 60 години

Какво е наложило основаването на професионалните и езиковите учебни заведения в Бургас през втората половина на 20 век? Защо през 60 години устремно в града се стоят гимназии, техникуми и детски градини? Темите ще бъдат част от лекцията " Образованието в Бургас през втората половина на 20 век " на експерта по най-нова история Яна Иванова.
Беседата ще се организира на 23 февруари в Етнографския музей, който се намира на улица „ Славянска “ 69 в Бургас.
Разрастването на образованието и мрежата от нови образователни заведения е обвързвано с икономическия напредък на града. Необходимостта от експерти в индустриалните предприятия, потребността от квалифицирани фрагменти, водят до основаването на техникуми и учебни заведения, в които бъдещите инженери получават първите си уроци.
Заедно с броя на междинните образователни заведения, нараства построяването на детски градини. Едно от значимите събития по това време е откриването на първото висше образователно заведение - Химико-технологиченият институт „ Проф. доктор Асен Златаров “. Градът се разраства а една от основите на която стъпва в развиването си, е образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР