Какво е левичар? Това е човек, у когото доминира дясната

...
Какво е левичар? Това е човек, у когото доминира дясната
Коментари Харесай

Левичарите - тези невероятни хора

Какво е левичар? Това е човек, у който господства дясната половина на основния мозък.

Частта на мозъка, която е ангажирана с лявата ръка, е с по-голям капацитет . Това е повода да се научиш да боравиш по-лесно с лявата си ръка, в случай че си десничар. От друга страна, левичарят употребява по-добрия капацитет на частта от мозъка си, която се занимава с лявата ръка, и е една концепция по-разнообразен и по-креативен, само че пък по-трудно  съумява да се научи да си служи с дясната ръка.

Левичарите се гневят по-лесно

Учени от Меримак Колидж в американския щат Масачузетс са разкрили, че леворъките са по-избухливи. Заради нарасналата интензивност на лявата ръка сред дясното и лявото мозъчно полукълбо пораждат повече връзки, в резултат на което тези сектори от мозъка, които дават отговор за отрицателните страсти, се възбуждат повече. За левичаря това може да значи: нервност, съмнения в настроението, гневни прояви.

Следователно в случай че до момента сте вярвали, че левичарите от време на време реагират по-бурно, тъй като са принудени да се оправят с неща, които не са пригодени за тях, грешите. Може би това просто се дължи на обстоятелството, че мозъкът на леворъките по-лесно генерира неприятно въодушевление.

Редица известни персони сякаш удостоверяват този феномен. Така да вземем за пример тенис легендата Джон Макенроу, който играе с лявата си ръка, е фамозен със свадите, които устройва на хорта. Холивудската звезда Мики Рурк също е прочут с избухливия си манталитет и постоянно влиза в спор със закона, като даже се е изправял пред съда.

По-интелигентни ли са левичарите?

Някои от най-големите гении в историята имат една обща линия: всички те са левичари. Дали този факт е плод на случайност, или интелигентността на индивида зависи от това с коя ръка си служи по-добре?  Делът на леворъките в обществото варира съгласно културата – колкото по-висока е културата, толкоз по-голям е техният %.

Знаете ли, че…

Наполеон е бил левичар и не е обичал да се марширува вляво на пътя. Карал е своите армии, както и тези, които е побеждавал, да маршируват вдясно. Именно заради тази причина в някои страни се кара отдясно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР