Какво е животът? Низ от събития и реакции на тези

...
Какво е животът? Низ от събития и реакции на тези
Коментари Харесай

Шест "О", които трябва да премахнем от живота си

Какво е животът?

Низ от събития и реакции на тези събития, освен това, множеството от тези събития и реакции се случват най-вече в главите ни и въздействат на нашето чувство за благополучие и злощастие.

Персоналната идея за умерено и умно отношение към протичащото се потегля от едно предписание – просто би трябвало да премахнете от живота си единствено шест «О»

Оценките

Мярата или оценката е разбиране комплицирано и нееднозначно. Това, което за едни е положително, за други може да е неприятно, рисково, даже смъртоносно.

Да мериш, оценяваш единствено съгласно личния си критерий, значи да пренебрегваш опцията да приемаш повече, да разширяваш съзнанието си.

Затова: Премахнете безапелационните оценки!

Обидите

Обижда се единствено този, на който му е преференциално да е афектиран. Но в обидата в никакъв случай не сме сами, с нас постоянно е и този, на който сме афектирани.

Затова: Освободете се от обидите и обвиняванията!

Осъждането

Според психолозите, това е метод да отиграем тъмната страна на личното на «Аз».

В края на краищата всичко, което осъждаме, е потискана, непризната част от самите нас, която по този метод си намира безвреден, цивилизован вход в действителното пространство на нашето схващане.

С две думи, откакто не можем да си позволим това, което осъждаме, най-малко да поговорим за него.

Оправданията

Те са ехтене от укора „ Ти не си подобен! “, с който са ни възпитавали в детството.

Оправданията са окови за креативната сила и свободата на самоизразяване, за волята да се самосъздадете по модела на фантазиите си.

Защото някъде надалеч, в дълбините на цензурата, години наред родители и общество са рисували портрета на «Този», който всички желаят да видят, с който ще им бъде удобно и комфортно.

Но, бъдете сигурни, даже и да следвате този образец, постоянно ще има някой, който да не ви харесва и обича. И това е безспорна норма. Това е законът за продан на сила.

Затова, по-добре се доверете на своя камертон от полезности и създавайте себе си през независими избори.

Излекувайте се от оправданията пред другите.

Очакванията

Мислим си, че някой с нещо ни е задължен и можем да прекараме целия си живот в очакване, че „ той “ знае по какъв начин да ни разбере или пък да ни обича такива, каквито сме.

Често, това е най-големият житейски мит, тъй като самите ние не се познаваме доста добре – въпреки всичко животът е един непрекъснат път към себе си.

А истината е, че никой не може да ни помогне, в случай че самите ние не сме наясно от каква помощ се нуждаем.

Затова: Очаквайте най-вече от себе си!

Ограниченията

Често сами издигаме загради пред опциите си, без даже да сме пробвали можем ли да го създадем, да се оправим.

Правим прибързани заключения на база опитът на другите или наложените обществени стандарти. А действителността е друга за всеки.

Да свалиш рестриктивните мерки наподобява много ужасно, само че постоянно просто е належащо.

Удобно е контролираш живота си благодарение на рестриктивните мерки, само че има по-високо ходило на личностно израстване – виновна независимост.

Затова: Побеждавайте личните си ограничавания!

Природата не търпи празни пространства, разчистите ли тези шест „ О “, ще освободите място за повече потребни неща: Откритост, Общуване, Оживление, Оптимизъм, Отдих, Отзивчивост, Откровеност, Обятия, Освобождение и Осъзнаване.

Инфо: dunavmost.com

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР