Какво е бъдещето на изкуствения интелект и какво е мястото

...
Какво е бъдещето на изкуствения интелект и какво е мястото
Коментари Харесай

Copilot увеличава продуктивността на потребителя

Какво е бъдещето на изкуствения разсъдък и какво е мястото на MS Copilot като инструмент за бизнеса?
Кирил Изов: [К.И]: Темата за изкуствения разсъдък е извънредно необятна и SoftwareOne към този момент работи интензивно в тази посока, както споделихме преди няколко месеца в изявлението ни за " Капитал ", където представихме методологията SoftwareOne Intelligence Fabric. В последното тримесечие на тази година сме извънредно разчувствани от Copilot. Ние сме и един от първите сътрудници на Microsoft, които имаха достъп и сътвориха пакет от услуги за клиенти, свързани с технологията.

Божил Божилов [Б.Б]: Microsoft Copilot e семейство от артикули, които чрез изкуствен интелект, Large Language Model (LLM), имат за цел да усилят продуктивността на потребителя. Copilot продуктите са ориентирани към разнообразни аудитории - от разработчици (GitHub Copilot), специалисти по киберсигурност (Security Copilot) до всеобщия консуматор, който всекидневно ще работи с Microsoft 365 Copilot - интегриран в познатите ни бизнес приложения като Word, Excel, PowerPoint, Outlook и Teams.

Повече по тематиката за изкуствения разсъдък прочетете в нашия блог:
Кои преимущества може да предложи SoftwareOne при внедряването на Copilot в бизнес интервенциите на клиентите?
[K.И]: Технологията улеснява връзката на потребителя с приложенията и сходно на чат можем да задаваме въпроси или разпореждаме команди. Вследствие на което приложението може да сътвори напълно ново наличие, употребявайки корпоративни данни и документи на клиентите ни. Един образцов сюжет - в Word Copilot може да приготви независимо оферта за нов клиент. Технологията ще употребява наличие от други документи - фотоси на продукта, предходни предложения, даже може да предложи по какъв начин да създадем нашето предложение по-атрактивно за клиента. Друг вероятен сюжет в Teams е при провеждането на срещи, когато Copilot икономисва време на потребителя, като синтезира информацията от срещата и обобщава тематиките, които са дискутирани по време на диалога. Вече няма да се постанова да гледаме записи на значими срещи, тъй като Copilot ни сервира тази информация в един синтезиран и комфортен метод. И това е единствено началото.
Реклама Какви са вашите наблюдения - технологията поражда ли интерес във вашите клиенти?
[Б.Б]: Copilot е една от софтуерните нововъведения, за които не са нужни дълги полемики с клиента, с цел да оцени изгодите от нея. Още повече че технологията е във фокуса на ръководителите на фирмите, имаме случаи, в които клиенти идват при нас, преди да сме съумели ние да се свържем с тях, с цел да отворим тематиката. Microsoft 365 Copilot e разполагаем от началото на ноември и от този момент това е най-интересната тематика за доста от клиентите ни. За броени дни имаме по десетки клиенти в множеството страни от района, които имат действителен интерес от услуги, свързани с продукта.
От кои бизнес браншове очаквате максимален интерес и бързо нахлуване на Copilot решенията?
[K.И]: Технологично Copilot не е фокусиран върху избрани сегменти от клиенти или промишлености. Това, несъмнено, е област за евентуално развиване. Нашият екип от Adoption and Change Management експерти е подготвил както самостоятелни от промишлеността сюжети, по този начин и тясно профилирани съгласно профила на компанията. Също по този начин би трябвало да имаме поради, че всяка огромна компания има и характерна просвета и процеси, където изгодата от тези консултанти за адаптирането на продукта към процесите e сериозно значима.
Освен преимуществата, свързани с технологията, които описахте, има ли опасности?
[К.И]: Един от най-големите опасности за организациите е в действителност да нямат тактика за внедряване на ИИ и да не са готови за Copilot. Разбира се, този вид софтуерни решения идват със съответната комплексност и е редно рискът да се ръководи дейно. Един от най-често задаваните въпроси от клиенти е тематиката за осведомителната сигурност.
Какви ограничения за сигурност са въведени за отбрана на данните при потребление на Copilot и каква поддръжка предлага SoftwareOne за поддържането на една сигурна среда?
[Б.Б]: Без да навлизаме в прекомерно доста механически елементи, само че в резюме - самият Microsoft 365 Copilot, както и другите услуги в Microsoft 365, са сигурни и обезпечени сами по себе си. Copilot е изолиран за потребление единствено от съответния клиент и ИИ не се образова с корпоративните данни на клиента. По-скоро рисковете са свързани с имплементирането на останалите услуги в Microsoft 365 - OneDrive, SharePoint и MS Teams като съществени складове на данни в облака. С навлизането на Copilot информацията става по-достъпа от всеки път, а вярното образуване на политиките ни за достъп до информация би следвало да е главен приоритет. SoftwareOne e един от дребното сътрудници, притежаващи Managed Security Solution Providers (MSSPs) статус, и предлага цялостната палитра от професионални услуги в региона на киберсигурността.
Реклама Бихте ли дали съответен образец от вашия опит?
[Б.Б]: Давам действителен сюжет, представете си - чиновник отдел " Продажби " задава въпрос към Copilot: " Каква е междинната заплата на чиновниците в компанията ". Дали е задоволително тази информация да бъде изведена? Подобен проблем би бил разполагаем заради така наречен Oversharing, който се следи в някои организации, където се дават повече права от нужните на консуматори и групи от SharePoint уеб сайтове и екипи в Teams. Част от информацията е била сложна за намиране и навигация преди, само че в този момент с Copilot това не е по този начин. Искам да акцентира, че Copilot работи в подтекста на настоящия потребителя и би им посочил единствено наличие, което потребителят може да достъпи. Тук главният проблем е, че някои организации нямат добре дефиниран развой по ръководство на достъпа и се обезпечава повече достъп от нужния на потребителите.
Какви стъпки подхваща SoftwareOne, с цел да обезпечи съгласуемост и безпроблемна интеграция на Copilot в другите бизнес среди?
[К.И]: Чрез използване на повсеместен метод по обмисляне и внедряване на решението. В SoftwareOne сме подготвили и доставили към този момент неведнъж услуга, обвързвана с инспекция на готовността на организацията в разнообразни аспекти - техническа, лицензионна и организационна. Изготвяме пътна карта (roadmap), включваща разбор и адресиране на откритите грешки и опасности. Имаме и услуга, която обгръща и процеса след продажба и ефикасното имплементиране на решението.
По отношение на подготовката за внедряването на Copilot - има ли някакви характерни дейности, които бизнесът би трябвало да предприеме авансово. Според вас кои са главните съображения за сполучливо внедряване и по какъв начин SoftwareOne способства за плавния преход за клиентите?
[Б.Б]: От една страна, би трябвало да сме наясно със сюжетите за прилагане на Copilot и, от друга, къде са данните, с които технологията и потребителите би трябвало да работят. Microsoft 365 Copilot като облачна технологии работи общоприетоо единствено с данни, съхранявани в този облак, само че доста постоянно имаме потребност той да работи и с други системи - CRM, ERP, HelpDesk и други. Тогава за оптимално потребление на услугата и облекчение на потребителите е добре да обмисляне интеграция с тези системи, с цел да могат потребителите да работят с тези данни и системи.

По-подробна информация по отношение на подготовката за внедряването на Copilot във вашата корпорация може да намерите тук:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР