Какви умения и качества ще трябва да притежават бъдещите лидери

...
Какви умения и качества ще трябва да притежават бъдещите лидери
Коментари Харесай

През 2050-та директорите няма да имат нужда от диплома - 51% от поколението Z вярват в това

Какви умения и качества ще би трябвало да имат бъдещите водачи на управителни постове, с цел да ръководят дейно, кои са стратегиите за образование, които ще подкрепят развиването и триумфа им? Над 5000 „ водачи на бъдещето “ от поколението Z дадоха отговор на тези въпроси, като се включиха в специфичното изследване #CtheFuture на международния водач в региона на HR решенията Adecco Group. 

Данните на пазара на труда демонстрират, че точно милениълите и представителите на потомство Z ще сформират 75% от световната работна мощ до 2025г.

Според 70% от поколението Z личностните качества (soft skills) ще бъдат по-важни от професионалната подготовка (hard skills) за изпълнителните шефове през 2050г., сочи един от главните заключения в изследването

Най-важното качество за един предстоящ CEO ще е опцията сполучливо да ръководи хора и екипи, а на втора и трета позиция слагат информационните умения и творчеството, считат още множеството участници в проучването.

Друг интерес колорит в разбиранията на бъдещите водачи е отношението им към образованието. 51% от интервюираните имат вяра, че през 2050 година изпълнителните шефове няма да имат потребност от тапия за висше обучение. Повече от половината интервюирани (55%) споделят, че практическото образование и стажовете са най-хубавият метод за насърчаване на лидерски умения в бъдеще. Докато единствено 6% имат вяра, че университетското обучение е най-хубавият метод за развиване на самостоятелните качества, нужни на бъдещите водачи.

С оповестяване на резултатите от изследването Adecco Group анонсираха спечелилия в световната самодейност „ CEO for One Month “, която се организира в 46 страни, в това число и България. Тя дава късмет на бъдещи водачи да се срещнат с актуалните бизнес водачи и да почерпят от техния опит.

След 8-месечен селекционен развой, включващ над 260 000 участници за победител бе обявенa 24-годишната София Лим от Хонг Конг, която ще прекара един месец дружно с основния изпълнителен шеф на Adecco Group Ален Дьохаз. Тя ще има опцията да взе участие в ежедневното ръководство на компанията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР