Какви са реакциите от кулоарите на парламента час преди старта

...
Какви са реакциите от кулоарите на парламента час преди старта
Коментари Харесай

Час преди започването на консултациите - какви са нагласите на партиите

Какви са реакциите от коридорите на Народното събрание час преди старта на консултациите при президента Румен Радев.

Според Христо Иванов от " Демократична България " президентът влиза в ролята на медиатор.

" Трябва да се опита да откри да и не точки. Целта на Конституцията е да има постоянно държавно управление. Ние сме подготвени да осъществяваме мандат във всички форми като мандатоносител и да подкрепим при ясни правила. Нека забележим какво ще стане с първия и втория мандат ", съобщи Христо Иванов.

Според него, в случай че " Продължаваме Промяната " поканят предходните си сътрудници не е значимо да се разискват упоритостите за министерски кресла.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разяснява, че няма да има постоянно държавно управление.

" След три дни тежки родилни страдания се реализира консенсус за една компромисна персона за ръководител, няма по какъв начин да има държавно управление. Изпратили сме предложения до всички за референдум за влизане в еврозоната. Ние една седмица не реализираме единодушие във връзка с комисиите, какво да приказваме за сформиране на кабинет, който да сплотява най-малко три, а даже 4 партии ", добави Костадинов и добави, че от " Възраждане " са подготвени да беседват за политики, не за постове.

Петър Кулински от " Продължаваме Промяната " съобщи, че е належащо да бъде основано държавно управление с оглед законите по Плана за възобновяване и бюджета.

" Надяваме се да се сформира държавно управление. Ние няма да подкрепим ГЕРБ. Решенията в Политическа партия се вземат от политическите органи, ще свикаме Националния съвет за втория мандат. За нас е значимо да има бюджет, надяваме се служебното държавно управление да го внесе. Заложили сме ограничения за подкрепяне на бизнеса. Ние сме декларирали поддръжка за конституционни промени, само че не мисля, че формата президентска република стои на дневен ред ", сподели още Петър Кулински.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР