Какви са основните акценти в Стратегическия план на България.Това коментира

...
Какви са основните акценти в Стратегическия план на България.Това коментира
Коментари Харесай

За първи път имаме над 2 млрд. евро за земеделие от бюджета

Какви са главните акценти в Стратегическия проект на България.

Това разяснява на форума на " Стандарт " - " Да! На българската храна ",  Аделина Стоянова , шеф на дирекция " Директни заплащания " към МЗм, която работи по Плана още от 2018 година

" Започнахме през 2018 година със известието на Европейска комисия за новата ОСП под мотото " Еворюция, а не гражданска война ". В последните месеци на 2021 година работихме извънредно интензивно по измененията в базовото законодателство и спазването на периодите. Подадохме Статегическия проект в края на февруари. Разбира се, войната с Украйна не бе планувана. Първият план е при комисията, чакаме бележки и мнения. Анализираме проектите на другите страни членки. Не стопираме да работим по Статегическия проект на България, с цел да преосмислим някои от акцентите през погледа на новата конюнктура сега. Да се балансира и екологичната упоритост, и нарасналата конвкурентноспособност. Предизвикателство е по какъв начин ще използван новата по-зелена упоритост и по какъв начин ще бъде признато това от земеделските стопани. Как сме направили симбиозата сред упованията на потребителите и повишението на конкурентноспособнонстта в кръговата стопанска система. Предизвикателство бе и да задържим в България младите фермери.

4,5 милиарда евро е сумата която стопаните ще употребяват по първи дирек и 3,5 милиарда евро по втори дирек. Над 2 милиарда евро е националното съфинансиране, което за първи път е толкоз високо. България се движи с мудни стъпки към конвергенцията с другите страни от Европейски Съюз, считаме, че до 2027 година ще достигнем 95% " сподели Аделина Стоянова. 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР