Какви са най-честите причини, за да бъдат потърсени консултантите на

...
Какви са най-честите причини, за да бъдат потърсени консултантите на
Коментари Харесай

Ученици от Ловеч и Троян дискутират полезността на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД

Какви са най-честите аргументи, с цел да бъдат потърсени консултантите на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето и чат приложението към нея. Какво се случва, в случай че се подаде сигнал, онлайн диалога в чата с действителен човек ли е или е чат бот, по какъв начин да се прескочи бариерата, която стопира шерването сред децата и възрастните и още десетки въпроси зададоха осмокласниците от Профилираната езикова гимназия " Екзарх Йосиф I " в град Ловеч.


Теми като прочувствената просветеност, емпатията и насърчаването на шерването, както сред децата и възрастните, по този начин и сред самите подрастващи, също бяха част от полемиката.

Повече от един час с доста интерес и интензивно присъединяване учениците споделиха за какво е в действителност належащо да има опция децата умерено, анонимно и гратис да потърсят поддръжка и съвет, когато нещо ги тревожи, само че се тормозят да го споделят с родителите и учителите си.

Заместник-председателят на Държавната организация за протекция на детето Ивайла Касърова и Георги Иванов, психолог и държавен специалист в ДАЗД дадоха отговор на ученическите въпроси и в детайли срещнаха децата с активността на Националната телефонна линия за деца 116 111 и чат приложението към нея.

Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД е разполагаем на децата и възрастните, които поставят грижи за тях 24 часа, седем дни в седмицата, анонимно и гратис. Чат приложението все още е интензивно всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 ч., обясниха представителите на ДАЗД по време на среша с учениците от шести и седми клас в Основно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ в гр. Ловеч.

Повече деца или възрастните, които поставят грижи за тях се обаждат на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД, кой дава отговор на онлайн диалозите, какви са най-честите въпроси към консултантите в чат приложението бяха единствено част от тематиките, които учениците от пети, шести и седми клас в Основно учебно заведение " Иван Хаджийски " в гр. Троян.

Чат приложението е наличен за всяко дете през формалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg. Единствената информация, която се изисква при започване на онлайн диалога е за годините и пола на детето, обясниха представителите на ДАЗД.

Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето и чат приложението към нея беше тематика на среща с възпитаници в осми и девети клас в Професионалната гимназия по механоелектротехника " Академик Ангел Балевски " в гр. Троян. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР