Каква е цената за килограм кашкавал или сирене, ако си

...
Каква е цената за килограм кашкавал или сирене, ако си
Коментари Харесай

От мандрата до щанда: с колко поскъпват сиренето и кашкавалът

Каква е цената за кг кашкавал или сирене, в случай че си го купим от мандрата, а не от магазина? Разчетът направи пред bTV ръководителят на " Националната асоциация на млекопреработвателите " Владислав Михайлов. 

За към кг сирене по стандарт са нужни сред 6 и 7 литра мляко. Цената на литър мляко е към 1,10 лева Около 7 лева коства единствено материалът за кг сирене. Допълнително заплати, ток, вода, изстудяване, е някъде сред 2,5 и 3,5 лева Крайната стойност на кг сирене е към 10 лева без облага. С Данък добавена стойност ще стигне цената до 13 лева, с минимална облага.
-->
За прекрасен кашкавал са нужни към 10 литра качествено мляко, 11 лева са единствено за материала. Крайната цена е сред 15-16 лева за кг кашкавал, а облагата е под 1 лев.

Според него казусът в цената идва от търговията. “Малко на брой огромни търговци държат една огромна част от пазара ”, сподели Михайлов.

“Няма регулация от страна на страната, която да ограничи рентабилността на огромните търговци. Той има свободата да прави каквото си желае ”, изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР