Каква е цената? Въпреки че само преди няколко месеца ПП

...
Каква е цената? Въпреки че само преди няколко месеца ПП
Коментари Харесай

Въпреки ареста: Бойко кляка на Киро и Асен, подкрепя кабинет на ПП

Каква е цената? Въпреки че единствено преди няколко месеца Политическа партия го натика ареста, Бойко е подготвен да клекне за кабинет на Киро и Асен. ГЕРБ би подкрепила държавно управление с мандата на „ Продължаваме промяната ”, съобщи през днешния ден за смут на редовите гербопитеци водачът на партията Бойко Борисов. Това ще стане, в случай че партиите разпишат авансово управническа стратегия, изясни Борисов в Пловдив.

„ Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Ако се съгласят авансово да подпишем какво има право да прави това държавно управление, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да вършат нелепости, ще бъдат свалени, няма да се цапаме повече с тях “, съобщи Борисов.

Това е следващ поврат в неговите изявления по тематиката. В края на октомври той съобщи, че няма значение дали държавно управление се гласоподава с първия, втория или третия мандат, стига да има предварителна спогодба сред партиите.

След това заявяваше, че в случай че „ Продължаваме промяната “ не поддържа държавно управление в мандата на ГЕРБ, то отговорът ще е взаимен. „ Нито те ще се пречупят, нито ние “, съобщи Борисов на 5 ноември.

След последните диалози сред партиите в Народното събрание той е още по-голям оптимист, че ще има държавно управление.

„ В такава обстановка е нужно ексцентрично решение – документ, подписан от политическите партии, за държавно управление за къс интервал – 3 дни, 3 месеца, 6 месеца. Да се извършва единствено това, което сме подписали “, сподели Борисов, без да прецизира кои партии счита, че би трябвало да се обединят към подобен документ.

Вчера (10 ноември) в изявление за „ Капитал “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков уточни, че партията няма да търси поддръжката на ГЕРБ за държавно управление, а в случай че получи такава, то тя няма да докара до взаимозависимост.

Реклама

Попитан дали ще бъде кандидатура на ГЕРБ за министър председател, през днешния ден Борисов сподели, че в друга страна това няма да се разисква, защото няма по-опитен и можещ от него. Въпреки това не счита да взе участие в изпълнителната власт.

„ Няма да го причиня на себе си, нито на фамилията, нито на партията “, сподели Борисов. По думите му министрите в възможен кабинет не би трябвало да са политически лица.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че стопляне на връзките сред него и президента Румен Радев нямало, само че той постъпвал доста умно, като забавя връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.

„ България се люшка, защото министър председателят е най-овластеният. Сега пък президентът е свръховластен посредством процедурата служебно държавно управление “, сподели Борисов.

В хода на диалога си с медиите Борисов нападателно увеличи звук на журналиста от „ Нова телевизия “ Благой Бекриев. Причината е, че медиите не задавали въпроси във връзка ареста му.

„ В една демократична страна излиза министър председател и арестува собствен конкурент. Не ви ли е позор, говорите за правова страна, вие не питате “, попита Борисов, който не за първи път дава насоки на публицистите по какъв начин би трябвало да си свършат работата.

Същата медия пък подлага на критика от Широка лъка в края на октомври, когато потърси сметка за репортаж за уменията по карате на Кирил Петков.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР