Кактусите са от семейство многогодишни цъфтящи растения. Те се отличават

...
Кактусите са от семейство многогодишни цъфтящи растения. Те се отличават
Коментари Харесай

Почти всички имаме у дома си това растение, а едва ли знаем колко болежки лекува

Кактусите са от семейство многогодишни цъфтящи растения. Те се отличават с разнообразни стъбла и доста разнородни форми, които са разнообразни според от типа и модифицираните листа-бодли. Родината на кактусите е Америка и в Европа те са били донесени едвам през XVI век.

Всички знаем, че кактусът е скромно растение, за което може да се грижи даже и ленив собственик. В реалност, в студения сезон, кактусът може да се полива един път на всеки две седмици, само че през лятото на растението е належащо да се обезпечи постоянно поливане. Топящите се сняг или дъждовна вода са изцяло подобаващи за това. Препоръчва се кактусът да стои или на балкона или на перваза на прозореца.

И това е забавно - Маслото от Опунция – ужасно за кожата - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Повечето фенове на кактуси постоянно го слагат на бюрото си, в непосредствена непосредственост до монитора на компютъра или телевизионния екран. И учените от дълго време са намерили пояснение. Те имат вяра, че кактус блокират нездравословните електромагнитни импулси, идващи от разнообразни техники и понижават негативното им влияние върху човек.

Въпреки това, тези бодливи растения са употребявани от нашите предшественици надалеч преди появяването на компютрите. От антични времена, кактусът се употребява за лечебни цели и в хранително-вкусовата индустрия, както и се употребява по време на религиозни ритуали. Сега кактусите всеобщо се развъждат и се продават в някои райони на света.

Но това не е обстоен лист, тук са единствено някои от лечебните свойства на кактуса, от които можете да се възползвате!
•Кактусът се състои от алкалоиди, които провокират мощното му антибактериално деяние.
•Кактусите се опълчват на развиването и растежа на патогенни бактерии и гъбички.
•Кактусът сок се употребява за лекуване на ревматизъм.
•Когато имаме фрактури, се вършат компреси със сок от кактус.
•Водни и алкохолни тинктури кактусът се употребява за лекуване на сърдечно-съдови болести.
•Кактусът отстранява болки в стомаха, контролира обмяната на веществата и укрепва имунната система.
•Кактусът също има диуретично свойство и отстрани махмурлук, облекчава главоболие, подтиква бързото зарастване на рани.
•Също по този начин е значимо да се знае, по какъв начин да се ползва при разнообразни болести:

За кашлица, настинки и туберкулоза
За такова лекарство би трябвало да се смесят 1 чаена лъжичка сок от кактус и сок от бяла ружа, прибавете една супена лъжица мед. Вземайте лечебна запарка по 1 чаена лъжичка три пъти дневно.

За продължителен бронхит
Смесете две супени лъжици сплескан кактус с един литър мляко, да престои 12 часа и се пие по половин чаша 3 пъти дневно.

За лекуване на гнойни рани
Смесете сок кактус и сок от хрян в съответствие 2: 1, вземете марля и я натопете с тази примес. Превръзката би трябвало да се постанова върху раната и да се сменя на всеки 3 часа.

За лекуване на стомаха
Смелете кактуса, сложете 3 супени лъжици в термос, прибавете мандаринена кора, прибавете 0,5 литра топло мляко, оставете 14 часа. Прецедената течност се пие по половин чаша 3 пъти дневно преди хранене.

При болки в ставите, ишиас
Отстранете тръните, отрежете парче кактус и търкайте пулпата по възпалените места, а по-късно увийте засегнатата област и си осигурете няколко часа отмора.

Това е прелестно лечебно растение! Надяваме се, че сте харесали нашите препоръки и от този миг кактусът няма да е просто цвете в саксия, което съществува на перваза на прозореца. Споделете тази публикация с приятелите си, в случай че желаете, тъй че те също да са здрави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР