Както знаем, изключването на определени храни от менюто, може да

...
Както знаем, изключването на определени храни от менюто, може да
Коментари Харесай

Предупреждение към мъжете: Яжте месо, за да не оплешивеете

Както знаем, изключването на избрани храни от менюто, може да докара до редица здравословни проблеми. От години лекари и специалисти по хранене предизвестяват, че въпреки някои храни да могат да се заменят с други, тези така наречен различни заместители не обезпечават нужните на организма субстанции, които участват в подценените от нас храни. Най-сериозният образец в тази посока е изборът на веганите да изключат от разнообразното си хранене месото и всички останали скотски артикули.

Освен към този момент известните проблеми, които неналичието на месо в менюто ни, може да аргументи, в този момент група английски специалисти са разкрили, че вегетарианството води до загуба на коса при мъжете. С други думи, в случай че мъжът не яде месо, рискува рано-рано да оплешивее, написа английският вестник Express.

През последните години вегетарианският и веганският способи на живот стават все по-популярни. Мнозина вземат решение да извърнат тил на месото, млякото, яйцата и други скотски артикули, следвайки образеца на разнообразни известни персони или от здравословни съображения.

Този отвод от месото обаче, крие неподозирана опасност за представителите на мощния пол, а точно — оплешивяването.

Много мъже изпитват смут единствено при мисълта, че с напредването на възрастта ще оплешивеят. Оказва се, че тези, които са избрали да се хранят единствено с растителни артикули, усилват възможностите си да изгубят косата си по-рано от предстоящото.
Причината за това се крие в един значим детайл, който спомага за укрепването и растежа на косъма — желязото. Не е загадка, че месото е отличен източник на желязо и изключването на месни артикули, като свинско и пилешко от менюто, води до дефицита му и надлежно до ускорена загуба на коса.

"Много хора загърбват месото, евентуално от вегетариански или вегански съображения, вследствие на което се лишават от желязо. Вярно е, че детайлът може да се набави и от растителни артикули като спанак и сушени плодове, само че този метод несъмнено е по-труден, а рискът от недостиг остава ", изяснява общопрактикуващият доктор доктор Хилари Джоунс.

Скорошно изследване, направено във Англия върху психологическия резултат от ранното оплешивяване откри, че близо 40 % от мъжете под 35-годишна възраст, които не могат да се похвалят с задоволително коса, демонстрират признаци на меланхолия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР